Infos

Geregisseerd door : Benoit Lamy & Mweze Ngangura
Speelduur: 90 minuten
Land : België, Congo (1987)
Originele taal: Frans

 Synopsis

Een arme jongen uit de brousse trekt naar de grote stad, Kinshasa, met het vaste voornemen een beroemd zanger te worden. Terplaatse constateert hij dat het realiseren van zijn droom geen simpel klusje is. Hij komt nauwelijks aan een behoorlijke job. Bovendien wordt hij verliefd op de mooie Kabibi... Allerlei verwikkelingen doen zich voor. 
De sfeer in de film wordt gedragen door een schertsende en cynische humor en... door muziek van Papa Wemba, één van de groten van de hedendaagse Afrikaanse muziekscène. Een hartverwarmende, sfeervolle film. 
'La vie est belle' staat in de filmgeschiedenisboeken bekend als een zeldzaam charmante film, boordevol komische momenten, die de gebruiken in de Zaïrese hoofdstad met een ironisch knipoogje bekijkt. De film ontleent veel van zijn charme aan het hoofdpersonage, vertolkt door Papa Wemba. 
Filmblad Variety vergeleek Wemba indertijd met de jonge Belafonte, en daar is wel iets van. De soundtrack is sfeervol en geeft de film een levendig 'rumba-modern' ritme mee

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

Emperors of Nothing - Documentaire
7
08 mei 2024

Emperors of Nothing

Documentaire Regie: Cédric GerbehayeEen meeslepende blik op het leven in een Brusselse gevangenis die berucht is om zijn bikkelharde omstandigheden. Via het dagelijkse leven van de mannen en vrouwen die er wonen, onthult de film de kwetsbaarheid en de hoop van een mensheid die zich probeert te verzetten tegen haar eigen ontkenning

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: