Infos

Engelse titel : The Princess of Montpensier
Geregisseerd door : Bertrand Tavernier
In de zalen vanaf: 3 november 2010
Speelduur: 139 minuten
Land : Frankrijk, Duitsland (2010)
Originele taal: Frans

 Synopsis

Het verhaal over passie en het tragische lot van een prinses aan het Franse hof in 1562. Mademoiselle de Mézières was een rijke erfgename en we zien de liefde tussen haar en de Hertog de Guise. Tevens wordt beschreven hoe haar Koninkrijk onder druk stond van godsdienstoorlogen.

 Trailers

 Meningen

 Al het nieuws over "La Princesse de Montpensier"

La Princesse de Montpensier - Bespreking
Bespreking

La Princesse de Montpensier

Duur Frans kostuumdrama bezwijkt onder zijn eigen gewicht. Hoe leuk het snoetje van hoofdactrice Mélanie Laurent ook is en hoe woest tegenspeler Gaspard Ulliel ook kijkt. Verder lezen...

 Andere films nu in de bioscoop...

Natural Light - Oorlogfilm, Drama
2
04 mei 2022

Natural Light

Oorlogfilm, Drama Regie: Dénes NagyEen portret van de wreedheid en de uitputtingsslag in oorlogstijd. Een dorpje in het bezette deel van de Sovjet Unie in 1943 vormt het decor van de chaos die een Hongaarse legerofficier moet proberen te controleren. Gebaseerd op de roman Természetes fény van Pál Závada.
Moonbound - Familie, Animatie Film
4
07 december 2022
07 december 2022

Moonbound

Familie, Animatie Film Regie: Ali Samadi Ahadi'MOONBOUND vertelt het verhaal van de kleine Piet die samen met June bug Mr. Zoomzeman en de Zandman op een betoverende reis gaat om zijn zusje te redden van de kwaadaardige Maanman.
Cow
8
30 november 2022
30 november 2022

Cow

 Regie: Andrea ArnoldDeze film is een poging om stil te staan bij koeien. Om ons dichterbij hen te brengen. Om zowel hun schoonheid als de uitdaging van hun leven te zien. Niet op een romantische manier, maar op een levensechte manier. Het is een film over de realiteit van een melkkoe en het erkennen van haar geweldige... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: