Infos

Geregisseerd door : Richard Eyre
Speelduur: 90 minuten
Genre: Drama
Land : Engeland, Verenigde Staten (2001)
Originele taal: Engels

 Synopsis

Levensverhaal van Iris Murdoch; over een liefdesgeschiedenis en hoe een sterke jonge vrouw, die weet wat ze wilt, de strijd aangaat met de verschrikkelijke ziekte Alzheimer op latere leeftijd en wegkwijnt tot een zielig mens, opgetekend door haar man. Ook gaat de film over de tegenstelling: op jonge leeftijd is het Iris die de plannen maakt en min of meer haar man leidt, maar op latere leeftijd worden de rollen omgekeerd.

 Meningen

 Andere films nu in de bioscoop...

L'Ennemi - Drama
4
26 januari 2022
26 januari 2022

L'Ennemi

Drama Regie: Stephan StrekerMet: Jérémie Renier, Alma Jodorowsky,...Een beroemde politicus wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw, die op een nacht dood werd aangetroffen in hun hotelkamer aan de Noordzee. Is hij schuldig of onschuldig? Niemand weet het. En hijzelf misschien ook niet.
C'mon C'mon - Drama
5
26 januari 2022
26 januari 2022

C'mon C'mon

Drama Regie: Mike MillsMet: Joaquin Phoenix, Gaby Hoffmann, Woody NormanRadiojournalist Johnny (Joaquin Phoenix) werkt aan een project waarbij hij verschillende kinderen interviewt over hun dromen en de toekomst van de wereld. Zijn zus Viv (Gaby Hoffman) vraagt hem om op haar 9-jarig zoontje Jesse (Woody Norman) te letten terwijl zij voor haar man, die kampt met... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: