Infos

Geregisseerd door : Pupi Avati
In de zalen vanaf: 14 oktober 2009
Speelduur: 104 minuten
Genre: Drama
Land : Italië (2008)
Originele taal: Italiaans

 Synopsis

Bologna, 1938. In tegenstelling tot zijn kille vrouw Delia, aanbidt de leraar Michele Casali zijn dochter Giovanna, een schuchter en labiel meisje. Uit liefde geeft Michele haar het gevoel dat de jongens op school gek op haar zijn, helaas is niets minder waar en Giovanna verliest zich - door de goedbedoelde aanmoedigingen van haar vader - steeds meer in een fantasiewereld. Dit leidt tot moord, waardoor Giovanna wordt opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Gedurende die periode is haar vader de enige die Giovanna bezoekt, Delia negeert haar.  
De Tweede Wereldoorlog breekt uit, Bologna wordt gebombardeerd, Michele verlaat Delia, Italië wordt bevrijd door de geallieerden en Giovanna wordt uiteindelijk ontslagen en komt terecht in een nieuwe wereld. Tijdens de winter van 1953 wanneer Bologna zich hersteld van de gruwel van de oorlog, kruisen Delia's en Giovanna's blikken elkaar in de duisternis van een kleine bioscoop. 
 
Release Vlaanderen: 14/10/2009 
Release Brussel en Wallonië: 02/12/2009

 Trailers

 Meningen

 Al het nieuws over "Il Papà di Giovanna"

Il Papà di Giovanna - Bespreking
Bespreking

Il Papà di Giovanna

Zotte mensen in een zotte wereld, het is een metafoor die zeker hout snijdt. Pupi Avati's opgeblazen melodrama moet het echter meer hebben van de acteurs dan van andere kwaliteiten. Verder lezen...

 Andere films nu in de bioscoop...

Simone, la Voyage du Siècle - Biografie, Drama
1
12 oktober 2022
12 oktober 2022

Simone, la Voyage du Siècle

Biografie, Drama Regie: Olivier DahanMet: Elsa ZylbersteinHet leven van Simone Veil, haar jeugd, haar politieke gevechten, haar tragedies. Het indrukwekkende en intieme portret van een vrouw met een buitengewone carrière die haar tijd op zijn grondvesten deed schudden door een humanistische boodschap te verdedigen die ook vandaag nog brandend actueel is.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: