Eyimofe

Release voorzien op 24 augustus 2022
Eyimofe

 Infos

Engelse titel : Eyimofe
Geregisseerd door : Arie Esiri & Chuko Esiri
In de zalen vanaf: 24 augustus 2022
Speelduur: 116 minuten
Land : Nigeria (2020)
Originele taal: Engels

 Synopsis

'This Is My Desire' bestaat uit de hoofdstukken Spanje en Italië, maar van die landen krijgen we niks te zien. In de Nigeriaanse miljoenenstad Lagos volgen we Mofe en Rosa. Manusje-van-alles Mofe werkt overdag als technicus in een drukkerij, tot de stoppen - van de verouderde, steeds opnieuw herstelde apparatuur én van Mofe zelf - doorslaan. Kapster en barvrouw Rosa baant zich een weg langs haar opdringerige huisbaas en ontfermt zich over haar zwangere zusje. Mofe en Rosa ontmoeten elkaar toevallig in de wachtkamer van de dokter. Even later ontmoeten de twee mekaar opnieuw wanneer Rosa's kapotte koelkast bij Mofe terechtkomt. Hij lapt immers na zijn werkuren elektronische apparaten op. 
 
De twee leiden een verschillend leven, maar dromen van hetzelfde: in Europa opnieuw beginnen. Mofe stippelt zijn vlucht uit met een paspoort op naam van Sanchez; Rosa legt haar hoop in het hart van een rijke Amerikaanse expat en in de handen van een ordinaire oplichtster. De vele tegenslagen houden Mofe en Rosa gevangen: beiden zullen hun plannen voor een nieuw leven opbergen.

 Andere films nu in de bioscoop...

Up - Actie, Animatie Film
1
07 oktober 2009

Up

Actie, Animatie Film Regie: Pete Docter & Bob PetersonEen 70 jaar oude man leeft eenzaam in zijn huisje. Hij wordt vrienden met een jonge padvinder en beleeft met hem allerlei avonturen waarin ze rond de wereld reizen en vechten met monsters en criminelen.
Nope - Horror, Science-Fiction
5
17 augustus 2022
17 augustus 2022

Nope

Horror, Science-Fiction Regie: Jordan PeeleMet: Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun"Wat is een slecht mirakel?" Oscar® winnaar Jordan Peele ontwrichtte en herdefinieerde de moderne horror met Get Out en daarna Us. Deze zomer herinterpreteert hij de film met een nieuwe pop-nachtmerrie: het grootse horror-epos Nope. De film herenigt Peele met Oscar® winnaar Daniel Kaluuya (Get... Verder lezen...
One Piece Film : Red - Animatie Film
6
10 augustus 2022
10 augustus 2022

One Piece Film : Red

Animatie Film Regie: Gorô TaniguchiUta is de meest geliefde zangeres ter wereld en staat erom bekend dat ze haar identiteit verbergt tijdens haar optredens. Nu, voor de allereerste keer, zal Uta zichzelf aan de wereld tonen tijdens een concert op het muziekeiland Elegia. Dit trekt de aandacht van piraten, de marine en Monkey D.... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: