Infos

 • 13 december 2017
 • 96 minuten
 • Zwitserland (2017)

Synopsis

Zwitserland, 1971. Nora is een jonge huisvrouw die samen met haar man en hun twee zonen in een rustig dorpje woont. Op het Zwitserse platteland hebben ze weinig meegekregen van de wereldwijde sociale onrusten van 1968. Het leven van Nora en de verhoudingen in hun dorp zijn dan ook onveranderd. Totdat de feministische beweging ook haar bereikt en ze begint op te komen voor het vrouwelijk stemrecht en daarbij ook de vrouwen uit het dorp weet te activeren.

Video's van "Die Göttliche Ordnung"

Fotogalerij "Die Göttliche Ordnung" (4)

Die Göttliche Ordnung - Foto 1 Die Göttliche Ordnung - Foto 2 Die Göttliche Ordnung - Foto 3 Die Göttliche Ordnung - Foto 4

Mening van de toeschouwers

 • De Zwitserse suffragettes.
  -The Divine Order (Duits: Die göttliche Ordnung) is een 2017 Zwitserse drama film geregisseerd door Petra Biondina Volpe die ook het draaiboek van de film schreef. Het was geselecteerd als de Zwitserse inzending voor de Best Foreign Language Film op de 90th Academy Awards, maar het was niet genomineerd. ----- De film centreert op Nora, een huisvrouw en moeder in een klein dorpje. Zij gaat openbaar pleiten voor vrouwen kies-stemrecht te worden gestemd in Zwitserland in een 1971 referendum. ----- Aangename film die de ongelijkheid tussen man en vrouw in Zwitserland vertoont en ook de strijd van de vrouwen om hun rechten te bekomen, mooie vertolking en een bewijs dat Zwitserse film in hun taal ook wel best te smaden films zijn. ----- The Divine Order kende positieve kritieken.

 • Uw mening

  Nog 10 tekens vóór het plaatsen
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen.

  Andere films nu in de bioscoop...

  Girl - Drama

  Girl

  Drama 
  Niet Schieten - Drama

  Niet Schieten

  Drama 

  Newsletter

  Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

  Trailers

  Onze selecties

  Wedstrijden