Infos

Synopsis

Waarom het begon...waar het begon...ONBEKEND. Hoe het ook komt, hoe het ook begonnen is, in één nacht is de wereld in een nachtmerrie van onwerkelijke proporties beland. Over de hele aardbol wordt de bevolking geteisterd door een onverklaarbare, mysterieuze en dodelijke plaag. Maar zij die eraan doodgaan blijven niet dood. Lijken die snakken naar eten, jagen op de schaarse overlevenden, bezeten van een onverzadigbare honger naar vlees van levende mensen.  
Na een ijzingwekkende ontsnapping uit hun huis in een buitenwijk ergens in Wisconsin, stuit Ana Clark (SARAH POLLEY) op een groepje overlevenden. Onder hen bevinden zich de stoïcijnse politieman Kenneth (VING RHAMES), Michael, een bescheiden verkoper van elektronica (JAKE WEBER) en de straatvechter Andre (MEKHI PHIFER) en zijn zwangere vrouw. Dit stel ongeregeld zoekt z'n toevlucht in een fort uit de 20e eeuw: Een verlaten en redelijk chic winkelcentrum aan de stadsrand.  
 
Terwijl de buitenwereld steeds helser wordt en het groeiende leger rottende zombies verwoede pogingen doet om het winkelcentrum binnen te dringen, vechten de overlevenden op leven en dood tegen deze levende lijken, tegen elkaar en tegen hun eigen angst en achterdocht. Afgesloten van wat vroeger de normale wereld was, moeten zij in een van de laatste bolwerken van de mens leren met elkaar te leven, in leven te blijven en het belangrijkste: mens te blijven. Dat maakt een mens vindingrijk. Wanneer de hel vol is, komen de doden naar de aarde.

Fotogalerij "Dawn of the dead" (7)

Dawn of the dead - Foto 1 Dawn of the dead - Foto 2 Dawn of the dead - Foto 3 Dawn of the dead - Foto 4 +2Dawn of the dead - Foto 5 Dawn of the dead - Foto 6 Dawn of the dead - Foto 7

Mening van bloggers

De FilmBlog
Review: een geslaagde debuutfilm en een niet onaardige zombieprent
Gezien Zack Snyder binnenkort zijn Army of the Dead (2021) zal loslaten op het Netflix publiek vonden wij het misschien interessant om eens die Blu-ray van zijn vorige zombiefilm te bespreken, tevens zijn debuutfilm, met name Dawn of the Dead (2004). Korte inhoud: Ana (Sarah Polley) gaat naar huis in haar rustige buitenwijk, maar ze is onaangenaam verrast de ochtend die daarop volgt wanneer haar man op brute wijze wordt aangevallen door haar buurman, klaarblijkelijk in een zombie-staat. In de... Verder lezen

Uw mening

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

"Dawn of the dead" is geselecteerd in...

Andere films nu in de bioscoop...

Peninsula - Actie, Horror

Peninsula

Actie, Horror 

Newsletter

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Trailers

Onze selecties

Wedstrijden