Infos

Geregisseerd door : Zack Snyder
In de zalen vanaf: 30 juni 2004
Speelduur: 104 minuten
Genre: Horror, Thriller
Land : Verenigde Staten (2003)
Originele taal: Engels

 Synopsis

Waarom het begon...waar het begon...ONBEKEND. Hoe het ook komt, hoe het ook begonnen is, in één nacht is de wereld in een nachtmerrie van onwerkelijke proporties beland. Over de hele aardbol wordt de bevolking geteisterd door een onverklaarbare, mysterieuze en dodelijke plaag. Maar zij die eraan doodgaan blijven niet dood. Lijken die snakken naar eten, jagen op de schaarse overlevenden, bezeten van een onverzadigbare honger naar vlees van levende mensen.  
Na een ijzingwekkende ontsnapping uit hun huis in een buitenwijk ergens in Wisconsin, stuit Ana Clark (SARAH POLLEY) op een groepje overlevenden. Onder hen bevinden zich de stoïcijnse politieman Kenneth (VING RHAMES), Michael, een bescheiden verkoper van elektronica (JAKE WEBER) en de straatvechter Andre (MEKHI PHIFER) en zijn zwangere vrouw. Dit stel ongeregeld zoekt z'n toevlucht in een fort uit de 20e eeuw: Een verlaten en redelijk chic winkelcentrum aan de stadsrand.  
 
Terwijl de buitenwereld steeds helser wordt en het groeiende leger rottende zombies verwoede pogingen doet om het winkelcentrum binnen te dringen, vechten de overlevenden op leven en dood tegen deze levende lijken, tegen elkaar en tegen hun eigen angst en achterdocht. Afgesloten van wat vroeger de normale wereld was, moeten zij in een van de laatste bolwerken van de mens leren met elkaar te leven, in leven te blijven en het belangrijkste: mens te blijven. Dat maakt een mens vindingrijk. Wanneer de hel vol is, komen de doden naar de aarde.

 Meningen

 Andere films nu in de bioscoop...

X - Horror
3
04 mei 2022

X

Horror Regie: Ti WestMet: Jenna Ortega, Mia Goth, Brittany Snow, Kid Cudi1979, een groep jonge pornofilmmakers is op zoek naar een volgende spannende locatie voor hun nieuwe film. Deze lijken ze te hebben gevonden in een afgelegen ranch in Texas. De hosts, een ouder boerenechtpaar, tonen grote interesse in hun jonge bezoekers. Maar zodra de avond valt, slaat hun... Verder lezen...
Fish Tank - Drama
7
25 november 2009

Fish Tank

Drama Regie: Andrea ArnoldMet: Katie Jarvis, Kierston Wareing, Michael FassbenderMia is een 15-jarig meisje, dat altijd in de problemen is en dat is uitgesloten van school en is verbannen door haar vrienden. Op een warme zomerdag brengt haar moeder een mysterieuze vreemdeling mee, genaamd Connor, die belooft om alles te veranderen en liefde in hun levens te brengen.
Top Gun: Maverick - Actie
8
25 mei 2022
25 mei 2022

Top Gun: Maverick

Actie Regie: Joseph KosinskiMet: Tom CruiseNa meer dan dertig jaar dienst als een van de top piloten van de marine, is Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) waar hij thuishoort. Hij draagt de fakkel over aan een heldhaftige testpiloot en doet afstand van de promotie waar hij recht op had. Wanneer hij Top Gun-afgestudeerden traint voor... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: