Infos

Geregisseerd door : Jon Amiel
In de zalen vanaf: 20 januari 2010
Speelduur: 108 minuten
Genre: Drama
Land : Engeland (2009)
Originele taal: Engels

 Synopsis

Een boek over de relatie tussen Charles Darwin en zijn tien jaar oude dochter Annie, wiens vroege dood Darwin diep beïnvloedde in zijn wantrouwen jegens God. Creation gaat over Darwin's persoonlijke verhaal en een van de meest opzienbarende ontdekkingen in de wereldgeschiedenis. Hoe hij wordt verscheurd tussen de liefde voor zijn zwaar gelovige vrouw en zijn eigen geloof in een wereld waarin God geen rol speelt. Een gevecht tussen geloof en realiteit, tussen liefde en de waarheid. Als zijn dochter overlijdt, raakt hij lichamelijk en geestelijk in een neerwaartse spiraal. Haar geest is het echter die hem uit die donkere tijd redt en hem helpt terug te keren in een liefdevolle relatie met zijn vrouw en gezin. Dan is hij ook in staat het boek te schrijven dat de wereld zou veranderen: The Origin of Species.

 VOD

Bekijk Creation via video on demand/streaming.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Al het nieuws over "Creation"

Creation - Bespreking
Bespreking

Creation

'Creation' neemt zich voor om een andere blik te werpen op de figuur van Charles Darwin en komt uit bij een melodrama dat bij momenten ontroert. Verder lezen...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: