Infos

Synopsis

In het ijskoude water van de Noordzee valt Leon Broucke overboord uit zijn vissersboot, recht voor de ogen van zijn oudste zoon Jean. Leon verzeilt in een diepe coma en laat Jean achter met het familiebedrijf en een enorme schuldenberg. Na het ongeval van Leon komen tal van onuitgesproken conflicten tussen Jean en zijn twee broers aan de oppervlakte. Francis wordt verscheurd tussen de keuze voor zijn familie en zijn geheime liefde. William komt terug thuis om te ontsnappen aan zijn leven in de misdaad. Jean worstelt met zijn nieuwe rol als patriarch en keert zich tot het criminele milieu van William om een betere toekomst te kunnen geven aan zijn 8-jarige zoon.

Video's van "Cargo"

VOD

Laden en bekijken Cargo met VOD.

Fotogalerij "Cargo" (5)

Cargo - Foto 1 Cargo - Foto 2 Cargo - Foto 3 Cargo - Foto 4 Cargo - Foto 5

Mening van de pers

Knack
'Cargo'-regisseur Gilles Coulier wint Knack Focus Jo Röpcke Award 2017
In een interview met Knack Focus reageert Coulier vereerd. 'Ik ken dezelfde waarde aan de Jo Röpcke Award toe als aan een Oscar of een Gouden Palm. Het is maar wat je jezelf wijs maakt. (lacht) Serieus: ik beschouw mezelf nog altijd als een beginnend regisseur, dus ik ben zeer vereerd. Misschien is het zelfs een te grote eer.' Verder lezen

Mening van de toeschouwers

 • Somber familiedrama
  De film is letterlijk erg somber. Vele avond en nachtopnames en ook de dagopnames spelen zich af in een dreigend wolkendek. Er is letterlijk geen enkel sprietje zon in deze film te bespeuren. En dat geldt ook voor het scenario. De drie broers kennen geen warmte voor elkaar en ook het kind in de film is daarvan letterlijk: "het kind van de rekening". De clichés van de bonkige baardige zeelui die nauwelijks een woord aan elkaar en de omstandigheden vuilmaken, worden ten overvloede in beeld gebracht. Dit gezegd zijnde... is de film in zijn opzet toch geslaagd en kan je meeleven met het gebeuren. De acteurs spelen erg goed en zijn geloofwaardig. De film kent een open einde maar belooft geen happy end.

 • Oersaaie film met afwisselende zenuwachtige beelden.
  Het is moeilijk om zich voor te stellen dat alle vissers nors en vrij behaard zijn. Familiale spanning rond een boot met veel close-up en donkere beelden. Acteurs spelen goed in een regie van verwarde montage. Zeker een pluspunt is de muzieksite die vrij ondersteunend werkt.

 • Gemiste kans.
  De film is zeker niet slecht, integendeel. Alleen zat er veel meer in het verhaal dan datgene we gezien hadden. Hier kan je een heel feuilleton van maken.

 • Meer commentaren weergeven...
 • Uw mening

  Nog 10 tekens vóór het plaatsen
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen.

  Andere films nu in de bioscoop...

  Newsletter

  Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

  Trailers

  Onze selecties

  Wedstrijden