Infos

Geregisseerd door : Bennett Miller
In de zalen vanaf: 22 maart 2006
Speelduur: 98 minuten
Genre: Biografie, Drama
Land : Verenigde Staten (2005)
Originele taal: Engels

 Synopsis

In november 1959 leest Truman Capote (Philip Seymour Hoffman), de auteur van Breakfast at Tiffany's en een bekend figuur in wat later bekend wordt als de jetset, een artikel op de achterpagina van The New York Times. Het gaat over de moord op vier leden van een bekende boerenfamilie, de Clutters, in Holcomb, Kansas. Voor Capote is het een kans om zijn theorie te testen dat de juiste schrijver non-fictie even boeiend kan maken als fictie. Hij overtuigt het magazine The New Yorker hem een opdracht te geven en trekt naar Kansas om de impact van de moorden op dat stadje te onderzoeken. Hij wordt vergezeld door een jeugdvriendin, Harper Lee (Catherine Keener), die enkele maanden later een Pulitzer Prijs zal ontvangen en beroemd zal worden als auteur van To Kill a Mockingbird. 
 
Ondanks zijn gemaniëreerdheid en onconventionele kleren wint Capote al vlug het vertrouwen van de bevolking, in het bijzonder van Alvin Dewey (Chris Cooper), de agent van het Kansas Recherchebureau die de speurtocht naar de moordenaars leidt. De killers, Perry Smith (Clifton Collins Jr.) en Dick Hickock (Mark Pellegrino), worden in Las Vegas gevat en teruggebracht naar Kansas waar ze terechtstaan en vervolgens de doodstraf krijgen. Capote bezoekt hen in de gevangenis. Naarmate hij hen beter leert kennen, beseft Capote dat wat hij oorspronkelijk als stof voor een artikel in een tijdschrift zag, uitgegroeid is tot een boek dat een vooraanstaande plaats kan veroveren in de moderne literatuur. Ondanks zijn grote ambitie twijfelt zelfs Capote of hij het boek dat het lot hem bood, wel kan schrijven.

 Meningen

 Al het nieuws over "Capote"

Capote - Bespreking
Bespreking

Capote

In november 1959 trekt een artikel over de moord op een boerenfamilie in Holcomb, Kansas, de aandacht van Truman Capote (Hoffman), de bekende schrijver van 'Breakfast at Tiffany's'... Verder lezen...

 Andere films nu in de bioscoop...

Simone, le Voyage du Siècle - Biografie, Drama
3
12 oktober 2022

Simone, le Voyage du Siècle

Biografie, Drama Regie: Olivier DahanMet: Elsa ZylbersteinHet leven van Simone Veil, haar jeugd, haar politieke gevechten, haar tragedies. Het indrukwekkende en intieme portret van een vrouw met een buitengewone carrière die haar tijd op zijn grondvesten deed schudden door een humanistische boodschap te verdedigen die ook vandaag nog brandend actueel is.
Elvis - Biografie, Muziek
5
22 juni 2022

Elvis

Biografie, Muziek Regie: Baz LuhrmannMet: Tom Hanks, Austin Butler, Olivia DeJongeDe film verkent het leven en de muziek van Elvis Presley (Butler), gezien vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager kolonel Tom Parker (Hanks). Het verhaal beschrijft de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen Presley en Parker, van Presley's... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: