Infos

 • 14 juni 2017
 • 129 minuten
 • Verenigde Staten (2016)
 • Engels

Synopsis

"All Eyez On Me" vertelt het verhaal van de iconische rapper, poëet, acteur en revolutionair Tupac Shakur, die gedurende zijn carriere meer dan 80 miljoen albums verkocht, wat van hem één van de best verkopende muziekartiesten aller tijden maakte. 
Tupac werd geboren als zoon van Black Panther activisten, die streden tegen 
ongelijkheid. Diezelfde ongelijkheid vormde mee de basis voor zijn teksten en versterkte zijn stem, waarmee hij steeds meer mensen in vervoering bracht. 
Zijn explosieve lyrics en zijn agressieve gangster rap maakten van hem een doelwit voor politie, bendes en de East Coast Rappers, het werd een bloedvete die hij betaalde met zijn leven.

VOD

Laden en bekijken All Eyez on Me met VOD.

Fotogalerij "All Eyez on Me" (5)

All Eyez on Me - Foto 1 All Eyez on Me - Foto 2 All Eyez on Me - Foto 3 All Eyez on Me - Foto 4 All Eyez on Me - Foto 5

Mening van de pers

De Morgen
Review: Tupac Shakur: nieuwe biopic en opnieuw blijven we op onze honger zitten
All Eyez on Me geeft een goed maar onvolledig beeld van raplegende Tupac. Dat was ook te verwachten, want hoe meer documentaires en films, hoe minder we weten over de levens van Tupac Shakur en andere grootheden uit het rapgenre. Verder lezen
Review: Wie was Tupac? Deze film weet het ook niet
Deze film is weinig meer dan een opsomming van wat er in Tupacs leven allemaal is gebeurd, knullig omkaderd door een (nagespeeld) interview vanuit de gevangenis. Het geheel is nooit meer dan de som der delen. Lieven Trio Verder lezen
Filmmagie
Review: All Eyez on Me
Meestal blijft het echter bij het aan elkaar rijgen van incidenten uit het leven en de carrière van Tupac, zonder daar het dramatische potentieel van te benutten of er een visie op naar voren te schuiven. Bjorn Gabriëls Verder lezen
Knack
Iemand nog een 2Pac-film? Er komen er toch genoeg aan
Sinds 2001 gaven al vijf acteurs hem gestalte in films over andere rappers, met als bekendste voorbeeld Marcc Rose in Straight Outta Compton uit 2015. Meer zelfs, het amper 25-jarige leven van Shakur werd al belicht in dertien documentaires, waarvan het Oscargenomineerde Resurrection de bekendste is. Verder lezen

Mening van de toeschouwers

 • Het leven van Tupac Shakur, hip-hop artiest.
  All Eyez on Me is een Amerikaanse biografische drama film van 2017 over hip-hop artiest Tupac Shakur, geregisseerd door Benny Boom en geschreven door Jeremy Haft, Eddie Gonzalez en Steven Bagatourian. Getiteld naar Shakur's vierde studio album (1996) met dezelfde naam, de film stars Demetrius Shipp Jr. as Shakur en Kat Graham, Lauren Cohan, Hill Harper, en Danai Gurira in de supporting rollen. 
   
  "Ondanks Demetrius Shipp Jr. 's fijne leidende opvoering, is All Eyez on Me meestal een oppervlakte-inkijken, bij-de-nummers bioprent van een groter-dan-leven icoon. " 
   
  “Gemengde of gemiddelde beoordelingen". 
   
  "Bijna al de dialogen zijn plat-voets. Het is een strerk contrast tot de bijna altijd levende kracht van Shakur’s eigen woorden, welke diepgaand empathies en gering konden ontwijdend. " 
   
  "Omvattend maar vaag, terecht atmosferisch maar vaak onder-gedramatiseerd (een paar scenes, zoals Tupac’s initiële ontmoeting met Ted Field van Interscope Records, zijn beschamend slecht). Het is hoogstens waard te kijken doordat in zijn vluchtigheid en honger, en de wanhoop van zijn geweld, het iets weergeeft over de wereld waarin Tupac Shakur leefde: een plaats die zijn trots en macht wilt weerspiegelen, maar 't was echter slechts vliegen over de afgrond. " 
   
  Historische correctheid: Op hun Twitter account verklaardde Jada Pinkett Smith dat de film vele onjuistheden bevat over haar relatie met Tupac en waarom hij wegging naar Los Angeles. Smith beweerde dat Tupac nooit het gedicht van haar karakter in de film las en dat zij geen idee had dat het zelfs bestond tot het gepubliceerd werd in zijn boek. Zij verklaarde ook dat ze nooit één van Tupac's shows bijwoonde op zijn verzoek en dat er geen backstage discussie was. Zij heeft, echter, de opvoering van Shipp en Graham geprijsd. Beiden, Sean Combs en Suge Knight, gaven zegening tot de film, lovend hun selectieve portrettering.

 • Deze film is buitengewoon goed!
  De acteur heeft geweldig goed geacteerd aangezien dit zijn eerste film is. En hij lijkt ook zo hard op Tupac! Mooi!

 • Uw mening

  Andere films nu in de bioscoop...

  Commerciële links

  Newsletter

  Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

  Trailers

  Onze selecties

  Wedstrijden