Horns, Pride, The Raid 2, Fury, The Maze Runner... Uw DVDreview ! - Review Cinema

   - 

Horns :

Deze nieuwe fim van Alexandre Aja (bekend van Piranha 3D) zet deze keer niet de focus op de gore en het geweld, maar het genre wordt daarom niet verlaten… Horns, dat jammer genoeg maar korststondig in onze zalen is gepasseerd, bezit toch enige beklijvende en giftige charme. Aja verrast ons door zijn terughoudendheid, zijn vermogen om een verontrustend en offbeat werk te produceren, zonder er echt in te slagen.

 

Beoordeling : 6,5/10 Extra’s : Achter de schermen van de film (65 minuten), gesneuvelde scènes, …

Pride :

Hier geldt een kleine inhaalbeweging : we hebben er lang op gezet om over Pride te spreken, maar nu maken we dit onrecht goed ! Deze sociale comedy, waarin de jaren van het Thatcher regime vermengd worden met een laatste mijnwerkersstaking en militante groepen van gays en lesbiennes, brengt ons ondanks het misschien ietwat zwaarwichtige onderwerp toch een opmerkelijke lichtheid. En zelfs als het geheel gewoonweg sympathiek blijft en niet meer, geniet er van !

 

Beoordeling : 7/10 Extra’s : Making of, het echte verhaal (niet ondertiteld).

The Raid 2 :

Al eerder aangehaald bij zijn release, The Raid 2 slaagt met vlag en wimpel zijn home cinema release… Wild Side brengt ons hier een toornige master, volledig to the point. Een goede raad : tracht de special edition te verkrijgen, met metalen doos en 2 blu ray… het regent er aan extras, waaronder een docu over de Indonesische actiefilm. Yum yum !

 

Beoordeling : 6,5/10 Extra’s : Gesneuvelde scènes, making of, interviews, …

Fury :

Fury verdeelt bij zijn release het publiek in twee : sommigen zagen er een soort van heroïsche ode in, die hier en daar wat vrijheden nam met de geschiedenis, voor anderen was het dan weer een opzichtig spektakel, overdreven en onjuist… We laten u zelf oordelen, indien mogelijk op H.D. Sony stelt ons hier een eerder aangename 4K master voor, een brave 5.1, en dat alles wordt aangevuld met de nodige extra’s, van extra scènes tot verschillende featurettes.

 

Beoordeling : 7/10 Extra’s : Extra scènes, featurettes, interviews, …

Teenage Mutant Ninja Turtles :

Knotsgek is deze remake van The Ninja Turtles, op smaak gebracht door Jonathan Liebesman/Michael Bay, en elk geringste vonkje van goed verstand dat er in u overblijft wordt verbroken… en dat gebeurt hier en daar toch wel, gezien de film u op een woeste en snelle ride meeneemt ! Een slechte film, maar desalniettemin kan hij wel geklasseerd worden bij de beschamende pleziertjes. Vooral te bekijken voor de fun !

 

Beoordeling : 5,5/10 Extra’s : Featurettes, alternatief einde, making of, …

The Maze Runner :

Een teen movie die verder teert op The Hunger Games, Lost, Lord of the Flies… dat voorspelt maar weinig goeds, niet ? En toch, de regie slaagt er in een zeker samenhang te creëren, en ook een zeker plezier.

 

Beoordeling : 6/10 Extra’s : Onuitgebrachte scènes, making of, gag-reel, …

Annabelle :

Spin off van het sympathieke The Conjuring, Annabelle wordt gevangen in te veel stylistische zwaarheden en clichés, die vaker dan eens de, toch interessante, spanningsmomenten te niet doen. Een kleine angstfilm, om zijn avonden zonder inspiratie mee op te vullen.

 

Beoordeling : 5/10 Extra’s : Featurettes, gesneuvelde scènes, ….

The Dead 2/ Dolls

Er is geen enkel raakpunt tussen deze twee producties, buiten dan dat ze twee volledig verschillende types van horrorfilm representeren. Dolls, 1986, van Stuart Gordon, toont ons goed de tijd van de ongecomplexeerde gorecinema, ‘cinéma approximatif’ en dat alles voor een appel en een ei. Ouderwets, misschien, maar daarom niet zonder interesse.

The Dead 2 herneemt de esthetiek van de eerste film, alsook de zwaarwichtige sfeer. Na Afrika is het nu het Indische continent dat geteisterd wordt door levende doden. Een beetje te gestyleerd naar onze smaak, en déjà-vu, dit werk van de gebroeders Ford bevat nochtans momenten van groot ongemak.

 

Beoordeling : 6/10

 

Kort :

Sin City 2 : Het grote scherm kon misschien nog de grote regie fouten verdoezelen van deze flop van Robert Rodriguez, het kleine scherm zorgt ervoor dat er niets meer overblijft. Onverteerbaar !

Think Like a Man Too : Tiens, een onnodig vervolg op een eerste onnodige film !

And so  it Goes : Rob Reiner, Michael Douglas, Diane Keaton… op papier lijkt het allemaal nog mee te vallen, eens in de DVD lezer is het een ander verhaal.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares - Actueel
Actueel

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares

De 74-jarige acteur vertelde de Film Comment podcast (via The Playlist) dat hij te zien zal zijn in 'Tron: Ares', de derde film in de sci-fi franchise die hij begon met 'Tron' in 1982 en vervolgde met 'Tron: Legacy' in 2010. Verder lezen...
Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: