Cannes 2024: De 12 meest langverwachte films

De volledige line-up voor het 77ste Filmfestival van Cannes, dat plaatsvindt van 14 tot 25 mei 2024, is ondertussen gekend.
Cannes 2024: De 12 meest langverwachte films

De volledige line-up voor het 77ste Filmfestival van Cannes, dat plaatsvindt van 14 tot 25 mei 2024, is ondertussen gekend.

Het festival heeft de afgelopen jaren bevestigt dat het een betrouwbare leverancier van Oscarwinnaars is.

Het leverde vorig jaar maar liefst acht genomineerde films voor de Oscars aan, waaronder Anatomy of a Fall, The Zone of Interest en Killers of the Flower Moon.

Ook de jaren daarvoor voorzag Het Filmfestival van Cannes Palme d'Or winnaars als Parasite, Triangle of Sadness en Shoplifters.

De line-up van 2024 bestaat uit een zeer gevarieerde lijst van verbluffende actiefilms tot surrealistische muzikale komedies en een langverwachte, en vakkundig getimede, politieke biopic.

Dit zijn de 12 films waar we naar uitkijken:

Kinds of Kindness
2
03 juli 2024

Kinds of Kindness

 Regie: Yorgos LanthimosOmnibusfilm verdeeld over drie hoofdstukken; Een man zonder keuze probeert grip op zijn eigen leven te krijgen. Een politieagent wordt gealarmeerd dat zijn vermiste vrouw is teruggekeerd, maar blijkt een totaal ander persoon te zijn geworden. Een vrouw is vastbesloten een specifiek persoon met... Verder lezen... Trailers
Bird
8

Bird

 Regie: Andrea ArnoldDe twaalfjarige Bailey woont met haar broer Hunter en hun alleenstaande vader Bug in een kraakpand in het noorden van Kent. Bug heeft niet veel tijd voor zijn kinderen waardoor ze op zichzelf zijn aangewezen. Bailey, die de puberteit nadert, wil echter aandacht en trekt dan maar ergens anders op... Verder lezen... Trailers
Horizon, an american saga
12

Horizon, an american saga

 Regie: Kevin CostnerHet verhaal speelt zich af over een tijdsspanne van vijftien jaar in de periode voor en na de Burgeroorlog. Door de ogen van velen worden nederzettingen gesticht in het Amerikaanse westen, waar inheemse volkeren reeds aanwezig zijn. De vestiging van nieuwe gemeenschappen gebeurt vastberaden en... Verder lezen... Trailers
 

 Meningen

 Onze andere lijstjes


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: