5 films die een eerbetoon brengen aan koningin Elizabeth II

Er zijn zelfs komische films, documentaires en historische stukken die de lange koninklijke geschiedenis van haar en haar familie onder de loep nemen.
5 films die een eerbetoon brengen aan koningin Elizabeth II

Koningin Elizabeth II is donderdag op 96-jarige leeftijd overleden. Ze werd de langst regerende Britse vorstin in de geschiedenis. 

Er zijn verschillende historische en biografische drama's die hulde brengen aan de overleden koningin Elizabeth II. Er zijn zelfs komische films, documentaires en historische stukken die de lange koninklijke geschiedenis van haar en haar familie onder de loep nemen.

Elizabeth II was de koningin van het Verenigd Koninkrijk en 14 andere Gemenebestrijken. 

Haar vader kwam in 1936 op de troon na de troonsafstand van zijn broer, koning Edward VIII, waardoor Elizabeth de vermoedelijke troonopvolger werd.

Leer meer over haar regeerperiode en dynastie met deze lijst van 5 films. Er is voor elk wat wils.

Elizabeth - Documentaire
1
juni 2022

Elizabeth

Documentaire Regie: Roger Mitchell2022 is het jaar waarin koningin Elizabeth 70 jaar op de Britse troon zit: een historische mijlpaal. De documentaire 'Elizabeth' is een bijzondere, grappige en soms zelfs ondeugende viering van de langs-zittende monarch ooit. Aan de hand van unieke archiefbeelden, hedendaagse materialen en... Verder lezen... Trailers
Corgi - Animatie Film
3
april 2019

Corgi

Animatie Film Regie: Ben StassenWanneer de schattige puppy Rex zijn intrede maakt in Buckingham Palace, smelt het hart van de Engelse koningin. De onverbeterlijke deugeniet wordt binnen de kortste keren de lievelingscorgi van het paleis. Tot grote afgunst van zijn beste vriend Charlie, die snode plannen smeedt om de plaats van... Verder lezen... Trailers
 

 Meningen

 Onze andere lijstjes


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: