Bekijk de uitreiking van de European Film Awards live op Cinenews! - Actueel Cinema

    
Actueel
Bekijk de uitreiking van de European Film Awards live op Cinenews!

Het is bijna zover! Nog even wachten op alle Europese filmmakers, EFA - leden, gasten, genomineerden en winnaars om de Europese film te vieren op de 32ste editie van de European Film Awards in Berlijn.

De ceremonie zal geleid worden door twee getalenteerde Europese actrices nl. Anna Brüggemann en Aisté Diržiüté. Anna Brüggemann is één van de bekendste Duitse actrices maar is eveneens scenariste die eerder een Zilveren Beer won. Voormalig Shooting Star uit Litouwen, Aisté Diržiüté,  schakelt foutloos over van Litouws naar Russisch en Engels en is vooral gekend van haar rol “Auste” in THE SUMMER OF SANGAILE. 

De awards uit de 23 verschillende categorieëen van de geweldige line-up van Europese filmmakers, worden bekendgemaakt door actrices Agata Buzek (Polen), Josefine Frida (Noorwegen), Hera Hilmar (Ijsland), Joanna Kulig (Europese actrice 2018 , Polen) Eva Melander (Zweden), Daphne Patakia( België-Griekenland), Benedetta Porcaroli (Italië), Sarina Radomski (Duitsland) en Adriana Ugarte (Spanje). 
 
Ze worden vergezeld door acteurs Claes Bang (Europees Acteur 2017, Denmarken), Jakob Cedergren (Denemarken), Julius Feldmeier (Duitsland) Alex Lawther (UK) en Milan Mari? (Servië), regisseurs Claire Denis (Frankrijk), Nino Kirtadzé (Frankrijk), Rosa von Praunheim (Duitsland) en David Yates (UK), EFA Voorzitster Agnieszka Holland en EFA voorzitter Wim Wenders.

De - in Berlijn wonende - Duitse filmmaker Dietrich Brüggemann is de creatieve regisseur van de 32ste European Film Awards- ceremonie, zowel op het podium als achter de schermen. Schrijver en script consultant Volker Ferenz  heeft met de nodige kennis en liefde voor cinema alle presentatieteksten geschreven.

De Franse actrice Juliette Binoche  krijgt de  European Achievement in World Cinema award, Werner Herzog ontvangt de Lifetime Achievement Award en Ankica Juri? Tili? mag de EURIMAGES Co-Production Award 2019 in ontvangst nemen. 

De ceremonie wordt deze zaterdag live gestreamd op Cinenews (op deze pagina) en start om 17u met interviews op de rode loper met de Duitse journalist Milena Fessmann, gevolgd door de ceremonie om 19. 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

'Big Bang Theory'-acteur Jim Parsons besmet met coronavirus - Actueel

'Big Bang Theory'-acteur Jim Parsons besmet met coronavirus

De Amerikaanse acteur Jim Parsons, bekend van de sitcom "The Big Bang Theory", en zijn man Todd Spiewak zijn besmet geweest met het coronavirus. Dat heeft het echtpaar aangekondigd in de "Tonight Show" van Jimmy Fallon.
Jennifer Aniston dacht aan stoppen met acteren - Actueel

Jennifer Aniston dacht aan stoppen met acteren

Jennifer Aniston is één van de grote namen in Hollywood. De 51-jarige Amerikaanse actrice maakte bekend dat ze dacht aan de stopzetting van haar acteercarrière.
Babyteeth, de Grand Prix van het BRIFF speelt vanaf nu woensdag in de zalen - Actueel

Babyteeth, de Grand Prix van het BRIFF speelt vanaf nu woensdag in de zalen

Cinenews presenteert "Babyteeth", een portret van een rebels tienermeisje. Met een perfect evenwicht tussen humor en diepe emotie, raakte de film het hart van de jury van het recente BRIFF (Brussels International Film Festival). Babyteeth won er de Grand Prix!
Vanavond op TV: The Guest - Actueel

Vanavond op TV: The Guest

Kijk vanavond, nu dinsdag 29 september, om 20u40 op VTM4 naar "The Guest"!
De 20 beste komedieseries allertijden - Actueel

De 20 beste komedieseries allertijden

Wij maakten een overzicht van de allerbeste komedieseries allertijden die zonder twijfel een lach op je gezicht zullen toveren.