Bekijk de uitreiking van de European Film Awards live op Cinenews! - Actueel Cinema

   - 

Het is bijna zover! Nog even wachten op alle Europese filmmakers, EFA - leden, gasten, genomineerden en winnaars om de Europese film te vieren op de 32ste editie van de European Film Awards in Berlijn.

De ceremonie zal geleid worden door twee getalenteerde Europese actrices nl. Anna Brüggemann en Aisté Diržiüté. Anna Brüggemann is één van de bekendste Duitse actrices maar is eveneens scenariste die eerder een Zilveren Beer won. Voormalig Shooting Star uit Litouwen, Aisté Diržiüté,  schakelt foutloos over van Litouws naar Russisch en Engels en is vooral gekend van haar rol “Auste” in THE SUMMER OF SANGAILE. 

De awards uit de 23 verschillende categorieëen van de geweldige line-up van Europese filmmakers, worden bekendgemaakt door actrices Agata Buzek (Polen), Josefine Frida (Noorwegen), Hera Hilmar (Ijsland), Joanna Kulig (Europese actrice 2018 , Polen) Eva Melander (Zweden), Daphne Patakia( België-Griekenland), Benedetta Porcaroli (Italië), Sarina Radomski (Duitsland) en Adriana Ugarte (Spanje). 
 
Ze worden vergezeld door acteurs Claes Bang (Europees Acteur 2017, Denmarken), Jakob Cedergren (Denemarken), Julius Feldmeier (Duitsland) Alex Lawther (UK) en Milan Mari? (Servië), regisseurs Claire Denis (Frankrijk), Nino Kirtadzé (Frankrijk), Rosa von Praunheim (Duitsland) en David Yates (UK), EFA Voorzitster Agnieszka Holland en EFA voorzitter Wim Wenders.

De - in Berlijn wonende - Duitse filmmaker Dietrich Brüggemann is de creatieve regisseur van de 32ste European Film Awards- ceremonie, zowel op het podium als achter de schermen. Schrijver en script consultant Volker Ferenz  heeft met de nodige kennis en liefde voor cinema alle presentatieteksten geschreven.

De Franse actrice Juliette Binoche  krijgt de  European Achievement in World Cinema award, Werner Herzog ontvangt de Lifetime Achievement Award en Ankica Juri? Tili? mag de EURIMAGES Co-Production Award 2019 in ontvangst nemen. 

De ceremonie wordt deze zaterdag live gestreamd op Cinenews (op deze pagina) en start om 17u met interviews op de rode loper met de Duitse journalist Milena Fessmann, gevolgd door de ceremonie om 19. 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2' - Actueel
Actueel

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2'

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor Disney en Pixars nieuwe bioscooprelease "Inside Out 2", die nieuwe emoties verwelkomt in het hoofd van tiener Riley. Samen met Plezier (met in de originele versie de stem van Amy Poehler), Woede (stem van Lewis Black), Verdriet (stem van Phyllis Smith),... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: