Bekijk de uitreiking van de European Film Awards live op Cinenews! - Actueel Cinema

    
Actueel
Bekijk de uitreiking van de European Film Awards live op Cinenews!

Het is bijna zover! Nog even wachten op alle Europese filmmakers, EFA - leden, gasten, genomineerden en winnaars om de Europese film te vieren op de 32ste editie van de European Film Awards in Berlijn.

De ceremonie zal geleid worden door twee getalenteerde Europese actrices nl. Anna Brüggemann en Aisté Diržiüté. Anna Brüggemann is één van de bekendste Duitse actrices maar is eveneens scenariste die eerder een Zilveren Beer won. Voormalig Shooting Star uit Litouwen, Aisté Diržiüté,  schakelt foutloos over van Litouws naar Russisch en Engels en is vooral gekend van haar rol “Auste” in THE SUMMER OF SANGAILE. 

De awards uit de 23 verschillende categorieëen van de geweldige line-up van Europese filmmakers, worden bekendgemaakt door actrices Agata Buzek (Polen), Josefine Frida (Noorwegen), Hera Hilmar (Ijsland), Joanna Kulig (Europese actrice 2018 , Polen) Eva Melander (Zweden), Daphne Patakia( België-Griekenland), Benedetta Porcaroli (Italië), Sarina Radomski (Duitsland) en Adriana Ugarte (Spanje). 
 
Ze worden vergezeld door acteurs Claes Bang (Europees Acteur 2017, Denmarken), Jakob Cedergren (Denemarken), Julius Feldmeier (Duitsland) Alex Lawther (UK) en Milan Mari? (Servië), regisseurs Claire Denis (Frankrijk), Nino Kirtadzé (Frankrijk), Rosa von Praunheim (Duitsland) en David Yates (UK), EFA Voorzitster Agnieszka Holland en EFA voorzitter Wim Wenders.

De - in Berlijn wonende - Duitse filmmaker Dietrich Brüggemann is de creatieve regisseur van de 32ste European Film Awards- ceremonie, zowel op het podium als achter de schermen. Schrijver en script consultant Volker Ferenz  heeft met de nodige kennis en liefde voor cinema alle presentatieteksten geschreven.

De Franse actrice Juliette Binoche  krijgt de  European Achievement in World Cinema award, Werner Herzog ontvangt de Lifetime Achievement Award en Ankica Juri? Tili? mag de EURIMAGES Co-Production Award 2019 in ontvangst nemen. 

De ceremonie wordt deze zaterdag live gestreamd op Cinenews (op deze pagina) en start om 17u met interviews op de rode loper met de Duitse journalist Milena Fessmann, gevolgd door de ceremonie om 19. 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Jodie Whittaker is ook volgend seizoen The Doctor in 'Doctor Who' - Actueel

Jodie Whittaker is ook volgend seizoen The Doctor in 'Doctor Who'

Jodie Whittaker heeft bevestigd dat ze ook volgend seizoen te zien zal zijn als protagoniste in 'Doctor Who'. Dat deed de Britse actrice in een interview met Entertainment Weekly. Het wordt het derde seizoen waarin Whittaker de tijdreizende Time Lord speelt in de iconische BBC-reeks.
George Clooney vreest in een rolstoel te belanden - Actueel

"George Clooney vreest in een rolstoel te belanden"

Het gaat niet goed met George Clooney. Zijn rugproblemen zijn zo ernstig dat hij vreest voor altijd in een rolstoel te belanden. "George is doodsbang om afhankelijk te worden van wie dan ook", klinkt het bij een vriend van de 58-jarige steracteur in magazine Primo.
Monty Python-ster Terry Jones is overleden - Actueel

Monty Python-ster Terry Jones is overleden

Terry Jones, een van de leden van de Britse comedygroep Monty Python, is overleden op 77-jarige leeftijd. Dat hebben zijn manager en zijn familie gemeld. Bij Jones werd in 2016 dementie vastgesteld.
Netflix toont interesse in Harry en Meghan - Actueel

Netflix toont interesse in Harry en Meghan

De laatste ontwikkelingen in het Britse koningshuis doen de populaire serie 'The Crown' bijwijlen verbleken. In plaats om jaren te wachten om het levensverhaal van de royals te verfilmen, heeft Netflix nu interesse getoond om de échte Harry en Meghan binnen te halen.
Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland - Actueel

Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland

Hollywoodster Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland. Dat heeft de acteur op sociale media bevestigd. De Griekse autoriteiten kennen Tom Hanks en zijn familie het Griekse staatsburgerschap toe wegens "uitzonderlijke diensten aan Griekenland". Hanks en zijn familie vallen de eer te beurt omdat ze... Verder lezen...
Komt er dan toch een Friends-reünie? - Actueel

Komt er dan toch een Friends-reünie?

Het is waarschijnlijk een van de meest gewenste televisiecomebacks: een reünie van de Friends-cast. HBO-bons Kevin Reilly heeft tijdens een persconferentie de hoop opnieuw doen oplaaien, want volgens hem ligt het idee nog steeds op tafel.