The Green Inferno: barbecue zonder kruiden - Bespreking Cinema

 

Eli Roth houdt van horror, en nog het meest van gruwel die de maag van de kijker doet keren. Vandaar een film als Cabin Fever (vleesetend virus), vandaar de Hostel-serie (marteling en sadisme) en vandaar nu ook The Green Inferno, waarin goed doorvoede westerlingen in een dorp van Peruviaanse kannibalen terechtkomen.

Bijgestaan door make-upgenie Greg Nicotero laat Roth met veel gretigheid zien wat zo’n Amazonestam precies uitvoert met het gevangen vlees. De film kijkt met andere woorden niet op een uitgepulkt oog, een afgehakte ledemaat of een opengereten buik meer of minder. Wie daar wel pap van lust, kan aan The Green Inferno nog enig plezier beleven, maar strikt genomen is de kous daarmee wel af.

Als het erop aankomt om spanning op te bouwen of het verhaal een beetje gewicht te geven, weet Roth namelijk nog altijd niet hoe hij het moet aanpakken. The Green Inferno stommelt onbeholpen van blubberscène naar blubberscène, zonder visie of verrassing. En omdat de regisseur niet goed weet waar hij naartoe moet met zijn film, lopen de acteurs — die om te beginnen al geen interessante karakters in handen krijgen — ook verloren. Op hoofdactrice Lorenza Izzo na, die dan ook een speciale vermelding verdient.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Baldwin drukt shock en verdriet uit - Actueel
Actueel

Baldwin drukt shock en verdriet uit

De Amerikaanse acteur Alec Baldwin heeft zijn shock en verdriet uitgesproken, na het dodelijke ongeval op de set van zijn nieuwe film. De acteur had vermoedelijk per ongeluk het dodelijke schot gelost met een vuurwapen dat voor de film werd gebruikt. Verder lezen...
The Green Inferno

The Green Inferno

Horror, Avontuur  Regie: Eli Roth Met: Lorenza Izzo, Ariel Levy, Daryl Sabara Een groep Amerikaanse studentenactivisten reist af naar de Amazone om een uitstervende stam in de jungle te redden. In plaats van een reddingsactie worden de studenten door de inboorlingen gegijzeld die andere plannen met hen hebben.....

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: