"Transformers 4 : Age of Exctinction", "Boyhood", "Mistaken For Strangers"... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview! Zoals iedere week bieden we u deze keer ook weer een overzicht van de meest recente filmreleases en helpen we u met het maken van de beste keuze. Vaarwel luie zetel, chips en bier, hier komt de bioscoop, met popcorn en ijspralines!

Ze zijn eindelijk terug. “Transformers 4 : Age of Exctinction” is “de” release van de week! Het is met plezier dat we de Autobots en hun oude vijanden, de Decepticons, weer ontmoeten, klaar voor nieuwe avonturen. Ze zullen moeten vechten tegen een uitroeiingsplan. Meer robots, meer knokpartijen, meer slow motion, en dat alles afwisselend in China en de Verenigde Staten: de fans krijgen waar voor hun geld. Voor de anderen dreigt het wat complex te worden, de migraine ligt op de loer…

Boyhood” is een erg originele film. Regisseur Richard Linklater heeft besloten om zijn acteurs 12 jaar lang te filmen. “Boyhood” schetst het portret van een familie gedurende een hele periode, met hun conflicten en hun evoluties. Dankzij de erg fijne scheidingslijn tussen fictie en realiteit, identificeert de kijker zich helemaal met de personages en raakt hij aan hen gehecht. Een echte filmervaring die uw hart zal veroveren. Een aanrader!

Mistaken For Strangers” is een documentaire, maar opgepast, niet zomaar een documentaire! Verwacht u niet aan informatie over de reproductie van kikkers. “Mistaken for Strangers” volgt de onafhankelijke rockgroep The National, die op het punt staat om de grootste tournee uit zijn carrière te beginnen. Om te filmen wat er zich achter de schermen van dit nieuwe avontuur afspeelt, nam de leader van de groep, Matt Berninger, zijn jonge broer en heavy metal-fan Tom Berninger onder de arm. Tom blijkt oncontroleerbaar, wat zwaar zal wegen op de crew. De tournee krijgt catastrofale allures, en Tom slaagt erin om hier een opwindende film van te maken! Regisseur Tom Berninger, die filmt in de stijl van Michael Moore, maakt volledig deel uit van zijn eigen documentaire en aarzelt niet om zichzelf in scène te brengen. U wordt volledig en bijna te intiem ondergedompeld in deze relatie tussen twee broers en dit gevecht tussen het lelijke eendje en de rockster die overal in slaagt. Het leidt geen twijfel, “Mistaken for Strangers” zal uw rock-’n-roll-trekjes uit de kast halen.

 We eindigen met “Die Frau des Polizisten”, een nieuwe film van de Duitse regisseur Philip Gröning, aan wie we “Into Great Silence” te danken hebben. “Die Frau des Polizisten” is het verhaal van een koppel uit West-Duitsland dat probeert om hun kind zo goed mogelijk op te voeden.  

Tot zover de releases, ook de grote studio’s doen het rustiger aan tijdens de vakantie. U hoeft nu alleen nog te kiezen: wordt het een blockbuster, een docu-fictie of een docu-docu?

Tot volgende woensdag voor een nieuwe Cinereview. Veel filmplezier deze week!

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Welkom op Docville 2023 ! - Actueel
Actueel

Welkom op Docville 2023 !

De 19de editie van DOCVILLE gaat vandaag van start in 30CC/Schouwburg met Iraq's Invisible Beauty van Sahim Omar Kalifa en Jurgen Buedts! Verder lezen...
Pedro Almodovar neemt revanche op Brokeback Mountain - Actueel
Actueel

Pedro Almodovar neemt revanche op Brokeback Mountain

Het gerucht gaat dat de nieuwe kortfilm van Pedro Almodovar het beroemde filmfestival van Cannes zal openen. De Spaanse regisseur is begonnen aan een queer western met Ethan Hawk en Pedro Pascal in de hoofdrollen. "Strange Way of Life", geïnspireerd op de titel van het liedje van Amalia Rodrigues,... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: