'Maleficent', 'Je te survivrai', 'The Amazing Catfish', ... Uw Cinereview - Actueel Cinema

   - 

Een nieuwe week, een nieuwe Cinereview! Deze woensdag hebben we de keuze tussen de megaproductie van Disney met Angelina Jolie (‘Maleficent’), een Frans-Belgische komedie (‘Je te survivrai’) en een Mexicaans drama (‘The Amazing Catfish’). Voor ieder wat wils dus.

De meest verwachte release van de week is onbetwistbaar Maleficent, een donkere bewerking van de vreselijke koninging uit de Schone Slaapster. Het verhaal begint wanneer Maleficent nog een jone knappe vrouw is met zuiver hart, die een idyllisch leven leidt in een vredig bos, gelegen in een koninkrijk waar geluk en harmonie heerst. Op een dag echter bedreigt een leger de grenzen van het land en Maleficent, die enkel naar haar moed luisterd, wordt een woeste berschermster van deze gronden.

Tijdens deze strijd gaat één persoon, in wie ze vertrouwen had, haar verraden, wat bij haar een vreelijke pijn gaat veroorzaken waardoor haar hart langzaam maar zeker in steen zal veranderen. Vastberaden om wraak te nemen gaat ze een epische strijd aan met de opvolger van de koning, door een vloek uit te spreken op diens pasgeboren dochter, Aurora. Maar wanneer het kind opgroeit beseft Maleficent dat ze de sleutel tot vrede is in het koninkrijk, en misschien ook die van haar eigen  verlossing...

Ondanks een esthetiek die soms wat doet denken aan een modedéfilé, zou deze film toch het jonge publiek bekoren, zeker op gebied van plezier en huiveringen.

Edge of Tomorrow speelt zich af in een nabije toekomst, waar hordes, extreem georganiseerd, aliens, Mimics genoemd, een hardnekkige strijd hebben geleverd tegen de Aarde. Resultaat: grote steden zijn vergaan tot as en miljoenen mensen zijn om het leven gekomen. Geen enkel leger ter wereld kon het opnemen tegen de snelheid, geweld en uitzonderlijke intellectuele capaciteiten van de Mimics, zeer goed bewapend, met leiders die beschikken over telepatische krachten.  Maar nu hebben de legers van de wereld hun krachten gebundeld voor het ultieme offensief, het zal alles of niets zijn...

Tom Cruise en Emily Blunt zijn de sterren van deze veelbelovende SF film.

Een volledig ander genre vinden we terug in Je te survivrai, over Joe, 40 jaar, eigenaar van een grote villa op de buiten. Joe heeft een hekel aan zijn oude buurvrouw. Komt daar nog bij dat het lijkt alsof Blanche eeuwig kan leven. En ook zij heeft een hekel aan haar buurman. Wanneer het hem allemaal te zeer op de zenuwen werkt belsist hij om de put in te gaan die de pomp van de oude vrouw bevoorradigt. Maar zijn ladden in touw breekt en hij bevindt zich alleen, met een biertje en een telefoon zonder netwerk. Niemand weet waar hij is. Niemand... buiten Blanche.

Last but nog least is The Amazing Catfish (Los insólitos Peces Gato). Claudia is 22 jaar en leeft alleen in een grote stad van Mexico. Op een nacht belandt ze op de spoedgevallen ten gevolge van een blindedarmontsteking. Ze wordt bevriend met Martha, die zich in het bed naast haar bevindt. Marth is 46, heeft vier kinderen en een onuitputtelijke levensvreugde. Bij het verlaten van het ziekenhuis nodigt Claudia haar uit bij haar thuis. In eerste instantie is ze verward door de choatische organisatie van het gezin, stilaan vindt Claudia haar plaats in de familie. Terwijl dat de gezondheid van Matha verzwakt wordt de band met ieder lid van de familie en Claudia sterker.

Claudia Sainte-Luce creëert met een verfijnd gevoel voor alledaags drama en een aanstekelijk gevoel voor humor een gesloten (maat uitnodigend) wereldje.

Tot volgende week voor een nieuwe Cinereview !

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Drie redenen waarom 'Dune: Part Two' beter is dan 'Part One' - Actueel
Actueel

Drie redenen waarom 'Dune: Part Two' beter is dan 'Part One'

Dune: Part Two verovert al enkele weken wereldwijd de cinemazalen. De nieuwste creatie van Denis Villeneuve is een pure streling voor het oog én oor door de prachtige weidse woenstijnshots en de toepasselijke, verrijkende soundtrack gecomponeerd door Hans Zimmer. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: