Dany Boon regisseert binnenkort "grote Hollywood-film" - Actueel Cinema

   - 

Dany Boon, bij ons vooral gekend vanwege de kaskraker "Bienvenue chez les Ch'tis", begint in augustus van dit jaar met het draaien van zijn eerste grote Hollywood-film. De toekomstige prent van de Franse acteur heet "The Ambassadors" en wordt gefinancierd door Fox. 

De 47-jarige Dany Boon wordt door Franse cinemakenners beschouwd als een soort van koning Midas: elk project waar hij bij betrokken is, haalt goud. Toch zal de acteur voor zijn nieuwste project niet vóór maar achter de camera staan. "Ik wil me concentreren op de productie van de film", vertelt hij in een interview met het Franse persagentschap AFP.

De opnames van "The Ambassadors" zullen beginnen in augustus van dit jaar. Boon verwacht dat de film volgend jaar in de zalen te zien is. "Dit is een groot en vooral ingewikkeld project", benadrukt de Franse acteur. "Maar toch is het een echte buitenkans! Het gebeurt niet vaak dat Amerikaanse filmbonzen een Fransman uitnodigen om een film te draaien."

Voor deze Hollywood-film zal Boon samenwerken met Nicholas Weinstock, die als producent voor filmmaatschappij Fox werkt. "The Ambassadors" is niet het eerste Amerikaanse project voor de Franse steracteur. In het nabije verleden werkte hij al aan een Amerikaanse versie van de Franse hitfilm "Bienvenue chez les Ch'tis". (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: