'Robocop', 'Sabotage', 'Blue Ruin'... Uw Cinereview! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview! Naar goede gewoonte bieden we u ook deze week weer een klaar overzicht op de meest recente releases en helpen we u met het maken van de beste keuze. In mei leggen alle vogeltjes een ei, zo gaat het spreekwoord althans. Het goede weer blijft nog wat uit, maar waarom geen filmpje meepikken in afwachting?

Het is zo ver, de half mens, half robot agent is terug! Robocop is back! De rauwe Robocop, anno 2014 is zeer geslaagd. José Padilha brengt met brio de reboot van Paul Verhoevens klassieker. Een intelligente mix van actie, satire, maar ook emotie. Deze nieuwe Robocop entertaint, maar is ook een politieke fabel. Deze moderne versie zal misschien wat tegenvallen voor de fans van het origineel, maar de amateurs van gespierde films zitten alvast aan het goede adres.

Meer actie met Sabotage. Schwarzenegger heeft wel degelijk zijn “Governator”-pak terug mooi in de kast gehangen om opnieuw de gespierde actieheld te kunnen uithangen. Het verhaal: “In Breacher pleegt een elitekorps een aanslag op een beveiligd huis van drugsbazen, waarbij de militairen miljoenen dollars incasseren. Het korps denkt dat de missie is geslaagd, maar dan wordt de ene na de andere agent vermoord.” Natuurlijk gaat het hier niet om de fijngevoeligheid of het hoge intellectuele niveau.  Terzelfdertijd, als u Shwarzie al op de affiche ziet staan weet u ongeveer aan wat u zich kan verwachten...

Blue Ruin is een low budget thriller van een jonge regisseur, hou dat in gedachten eer u er een mening over velt. Blue Ruin mag u zien als een soort voorgerecht, Jeremy Saulnier zal ons binnenkort wel het hoofdgerecht opdienen, van zodra hij wat meer ervaring heeft. Doden of niet doden? Dat is de existentiële vraag die hoofpersonage Dwight zich stelt, een getormenteerde zwerver, dorstig naar wraak. Blue Ruin is een thriller die u op het puntje van uw stoel zal houden, intens en wreed. Gevoelige zielen blijven best weg!

Een beetje tederheid in deze brutale wereld mag ook wel! Pas son Genre is een modern liefdesverhaal. Kan een filosofieprofessor verliefd worden op een kapster? Natuurlijk! Maar kan hun liefde de sociale ongelijkheid overstijgen, en vooral ook de blikken van de anderen? Niet zo zeker... Onze landgenote Emilie Dequenne leidt de dans en we vallen letterlijk onder haar charme. Een romantische komedie die ondanks alles niet overgaat naar het melige, enkel delicatesse.

En naar goede gewoonte eindige we ook deze week weer met een Franse komedie: Les Gazelles. De film vertelt ons de verhalen van Marie, die sinds het middelbaar samen is met Eric. Alles gaat veranderen na een ontmoeting met een mysterieuze man. Marie verlaat haar man, maar beseft tegelijkertijd al te goed dat ze in een medogenloze wereld terecht komt. Op haar leeftijd wordt men als vrijgezel niet zo goed bekeken... Eindelijk nog eens een goede meidenkomedie, met een bijtend kantje, genre Sex and the City.

Ook nog op het programma deze week: 2 Automnes, 3 Hivers, een verhaal over het thema van levensveranderingen en Puppylove, een Frans-Belgisch drama die ons meevoert in het verhaal van Diane, een enigmatische tiener wiens leven overrompeld gaat worden na haar ontmoeting met Julia.

Voor ieder wat wils dus! Maar wacht even, we zijn de kinderen vergeten... voor de verandering dan maar eens een goed boek!

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Opnames nieuwe Bondfilm starten ten vroegste binnen twee jaar - Actueel
Actueel

Opnames nieuwe Bondfilm starten ten vroegste binnen twee jaar

Het gaat nog zeker twee jaar duren voordat het 26ste avontuur van geheim agent 007 gedraaid wordt. Dat heeft producent Barbara Broccoli gezegd in een interview met Deadline. De lange productietijd van de volgende film hangt onder meer samen met het vertrek van hoofdrolspeler Daniel Craig. "We... Verder lezen...
'Top Gun: Maverick' levert meer dan 1 miljard dollar op - Actueel
Actueel

'Top Gun: Maverick' levert meer dan 1 miljard dollar op

De Amerikaanse film 'Top Gun: Maverick' heeft wereldwijd al meer dan 1 miljard dollar opgeleverd. Het is de eerste film waarin acteur Tom Cruise meespeelt die dat voor elkaar krijgt. Het is overigens de vijftigste Hollywood-productie die meer dan 1 miljard kon opbrengen aan de kassa's. Verder lezen...
Amerikaanse actrice Mary Mara verdronken in rivier - Actueel
Actueel

Amerikaanse actrice Mary Mara verdronken in rivier

De Amerikaanse actrice Mary Mara, bekend van series als "Emergency Room" en "Law & Order", is volgens de Amerikaanse politie verdronken. De 61-jarige actrice werd zondagochtend dood aangetroffen in de Saint Lawrence rivier bij haar huis in Cape Vincent, in de staat New York. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: