Dallas Buyers Club: dealen is geen spelletje... - Review Cinema

   - 
Dallas, een wereld zonder mededogen...

Jean-Marc Vallée (C.R.A.Z.Y.), een regisseur uit Québec, keert met Dallas Buyers Club terug naar het moment waarop de eerste zorgen voor aidslijders werden geboden, en schopt hierbij eens te meer tegen de schenen van de farmaceutische industrie.

De film is geïnspireerd op het verhaal van de homofobe macho Ron Woodroof, een echt product van Texas, die deze ongeneeslijke ziekte oploopt...  Jean-Marc Vallée slaagt erin om verschillende onderwerpen te behandelen: het moordend monopolie van de grote farmaceutische groepen, hun dodelijke botsing met de regering van de Verenigde Staten (via de Food and Drugs Administration), en de leugens die voortvloeien uit deze verhoudingen en die tegen elk gezond verstand indruisen.

Maar daarnaast buigt Dallas Buyers Club zich over het geval Woodroof… Hij ontdekt per toeval een alternatief voor AZT, dat in het begin rampzalig uitviel. Hij begint dit eigenhandig en illegaal te dealen. Naarmate hij meer succes krijgt en zijn problemen met de overheid verergeren, verdwijnt zijn homofobie om plaats te maken voor een queeste: het recht om zichzelf te verzorgen, en om andere zieken te helpen.  Met zijn 5-sterrencast, een efficiëntie regie en een pakkend scenario, doet Dallas Buyers Club behoorlijk nadenken. Er zijn wel geen extra's.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Dallas Buyers Club

Dallas Buyers Club

Biografie, Drama  Regie: Jean-Marc Vallée Met: Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto Ron Woodroof wordt ontslagen uit het ziekenhuis wanneer bij hem aids wordt geconstateerd. De dokters geven hem nog één maand te leven, maar Ron accepteert dit niet. Hij begint met het smokkelen van illegale alternatieve medicijnen om zichzelf en zoveel mogelijk andere aidspatiënten een betere kans... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: