Noah - Bespreking Cinema

    

“We wilden een context bouwen waarin het verhaal van Noach zou passen,” legt Darren Aronofsky zijn aanpak uit. Dat verklaart alvast de enorme rotswezens (enfin, versteende engelen), de fluks uit de grond schietende bossen en de andere magische aspecten van de historie.

Als je het wil hebben over een overstroming die zo massaal was dat de hele wereldbevolking verzoop, moet je nu eenmaal afstappen van het realisme dat wij kennen.

Noah spreekt dan ook het meest tot de verbeelding zolang je Aronofsky’s eigen fantasie ziet sprankelen. De film krijgt het echter moeilijker als hij tot de kern van de zaak moet doordringen: de obsessie die Noach drijft en die hem uiteindelijk zijn gezonde verstand kost. Het is een thema dat Aronofsky altijd al bezig gehouden heeft, sinds zijn cryptische debuutfilm Pi, en dat in Noah ergens zijn toppunt vindt. Alleen vindt hij zelden de sleutel om zijn mythische hoofdfiguur te herleiden tot een man van vlees en bloed.

Het resultaat, met name in het laatste half uur, is een zwaar, log en overspannen drama zonder vonk of vuur. Aan de acteurs zal het alvast niet liggen, want die putten zich uit om hun ziel bloot te leggen.

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Vanavond op TV: The Beach house - Actueel

Vanavond op TV: The Beach house

Kijk vanavond, nu maandag 17 augustus, om 20u35 op VITAYA naar "The Beach house"!
Duitse actrice Ruth Gassmann, bekend van voorlichtingsfilms 'Helga', overleden - Actueel

Duitse actrice Ruth Gassmann, bekend van voorlichtingsfilms 'Helga', overleden

De actrice Ruth Gassmann die in de jaren zestig bekendheid verwierf als de hoofdrolspeelster in de Duitse voorlichtingsfilms 'Helga', is overleden. Ze stierf vrijdag in München op 85-jarige leeftijd na een korte ernstige ziekte. Dat heeft haar zoon aan het nieuwsagentschap dpa gemeld.
Vanavond op TV: Hancock - Actueel

Vanavond op TV: Hancock

Kijk vanavond, nu zondag 9 augustus, om 20u30 op Q2 naar "Hancock"!
Vanavond op TV: Legally Blonde - Actueel

Vanavond op TV: Legally Blonde

Kijk vanavond, nu zaterdag 8 augustus, om 20u25 op VIJF naar "Legally Blonde"!
Stemacteur van 'The Simpsons' kritisch over nieuwe castingrichtlijnen - Actueel

Stemacteur van 'The Simpsons' kritisch over nieuwe castingrichtlijnen

Harry Shearer, stemacteur voor de animatieserie 'The Simpsons', trekt van leer tegen de groeiende opvatting als zou het ongepast zijn om de stemmen van gekleurde personages te laten inspreken door witte acteurs. Hij kant zich zo tegen de beslissing van de makers om niet langer witte acteurs te... Verder lezen...
Cameron Diaz heeft 'vrede' gevonden sinds ze gestopt is met acteren - Actueel

Cameron Diaz heeft 'vrede' gevonden sinds ze gestopt is met acteren

Cameron Diaz zegt dat ze 'vrede' heeft gevonden sinds ze zes jaar geleden met pensioen ging. De 47-jarige voormalige actrice besprak haar besluit om te stoppen met acteren en zich terug te trekken uit Hollywood tijdens een interview voor Gwyneth Paltrow's 'In Goop Health: The Sessions' serie, op... Verder lezen...
Laat je meeslepen door The High Note - Actueel

Laat je meeslepen door The High Note

Wat is er in deze onzekere tijden leuker dan een film over de realisatie van je dromen? Dat is wat The High Note, een glamoureuze komedie, over de muziekscene in Los Angelen biedt. Vanaf nu woensdag verschijnt de film in alle bioscoopzalen.