Drie Vlaamse films bekroond op filmfestival Ramdam in Doornik - Actueel Cinema

   - 

Op het Ramdam Filmfestival in Doornik zijn dinsdagavond drie Vlaamse speelfilms in de prijzen gevallen. Het Oscargenomineerde "The Broken Circle Breakdown" won de Ramdam voor de Beste Film van 2013. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). 

Het filmfestival Ramdam in Doornik, ook bekend als "Le festival du film qui dérange", was dit jaar aan zijn vierde editie toe en beleefde dinsdagavond zijn slotavond. Bij het Ramdamfestival duidt het publiek via stemming de winnende films aan.

In de categorie nieuwe films won "De Behandeling" van Hans Herbots de Ramdam voor Meest in Beroering Brengende Film. Voor "De Behandeling" kan de Prijs voor Meest in Beroering Brengende Film in de categorie van nieuwe fictie niet op een beter ogenblik komen, stelt het VAF. "De film gebaseerd op het boek van de Britse schrijfster Mo Hayder opent deze week in de Belgische bioscopen. Het feit dat de onderscheiding afkomstig is van een Franstalig Belgisch publiek dat niet vertrouwd is met de Vlaamse acteurs, toont dat de film ook op zich sterk genoeg is om te overtuigen", luidt het. "Het Vonnis" van Jan Verheyen werd door het publiek uitgeroepen tot Meest in Beroering Brengende Film van het voorbije jaar. De film is een rechtbankthriller over recht en rechtvaardigheid, over moraal en ethiek, en over hoe één man de strijd aanbindt met de rechtsstaat. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: