Drie Vlaamse films bekroond op filmfestival Ramdam in Doornik - Actueel Cinema

    

Op het Ramdam Filmfestival in Doornik zijn dinsdagavond drie Vlaamse speelfilms in de prijzen gevallen. Het Oscargenomineerde "The Broken Circle Breakdown" won de Ramdam voor de Beste Film van 2013. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). 

Het filmfestival Ramdam in Doornik, ook bekend als "Le festival du film qui dérange", was dit jaar aan zijn vierde editie toe en beleefde dinsdagavond zijn slotavond. Bij het Ramdamfestival duidt het publiek via stemming de winnende films aan.

In de categorie nieuwe films won "De Behandeling" van Hans Herbots de Ramdam voor Meest in Beroering Brengende Film. Voor "De Behandeling" kan de Prijs voor Meest in Beroering Brengende Film in de categorie van nieuwe fictie niet op een beter ogenblik komen, stelt het VAF. "De film gebaseerd op het boek van de Britse schrijfster Mo Hayder opent deze week in de Belgische bioscopen. Het feit dat de onderscheiding afkomstig is van een Franstalig Belgisch publiek dat niet vertrouwd is met de Vlaamse acteurs, toont dat de film ook op zich sterk genoeg is om te overtuigen", luidt het. "Het Vonnis" van Jan Verheyen werd door het publiek uitgeroepen tot Meest in Beroering Brengende Film van het voorbije jaar. De film is een rechtbankthriller over recht en rechtvaardigheid, over moraal en ethiek, en over hoe één man de strijd aanbindt met de rechtsstaat. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

De 30 beste kerstfilms ooit gemaakt - Actueel

De 30 beste kerstfilms ooit gemaakt

Zin om nog meer into die gezellige kerstvibe te geraken? Ja? Dan hebben wij dé ideale manier voor jou: kerstfilms kijken! Wij maakten een overzicht van de 30 allerbeste kerstfilms ooit gemaakt. Verder lezen...