"The Broken Circle Breakdown" wint LUX-filmprijs van het Europees Parlement - Actueel Cinema

   - 

De zevende LUX-filmprijs van het Europees Parlement is vandaag in Straatsburg toegekend aan "The Broken Circle Breakdown" van de Belgische regisseur Felix Van Groeningen.

 Alle 766 leden van het Europees Parlement konden tot middernacht op dinsdag hun stem uitbrengen voor een van de drie finalisten. De Frans-Italiaanse film 'Miele' van Valeria Golino werd uiteindelijk tweede, 'Selfish Giant' van de Britse Clio Barnard derde.

Regisseur Van Groeningen, wiens film ondertussen meer dan 40 keer in de prijzen viel, liet weten dat het ontvangen van de LUX-filmprijs een "ongelofelijke eer" is. "Dit betekent dat alle parlementsleden mijn film gezien hebben." Met de LUX-filmprijs op zak kan "The Broken Circle Breakdown" rekenen op extra promotionele ondersteuning op maat. Daarnaast wordt van de film een versie gemaakt voor kijkers met een auditieve en/of visuele beperking. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: