"The Broken Circle Breakdown" wint LUX-filmprijs van het Europees Parlement - Actueel Cinema

   - 

De zevende LUX-filmprijs van het Europees Parlement is vandaag in Straatsburg toegekend aan "The Broken Circle Breakdown" van de Belgische regisseur Felix Van Groeningen.

 Alle 766 leden van het Europees Parlement konden tot middernacht op dinsdag hun stem uitbrengen voor een van de drie finalisten. De Frans-Italiaanse film 'Miele' van Valeria Golino werd uiteindelijk tweede, 'Selfish Giant' van de Britse Clio Barnard derde.

Regisseur Van Groeningen, wiens film ondertussen meer dan 40 keer in de prijzen viel, liet weten dat het ontvangen van de LUX-filmprijs een "ongelofelijke eer" is. "Dit betekent dat alle parlementsleden mijn film gezien hebben." Met de LUX-filmprijs op zak kan "The Broken Circle Breakdown" rekenen op extra promotionele ondersteuning op maat. Daarnaast wordt van de film een versie gemaakt voor kijkers met een auditieve en/of visuele beperking. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: