The Fifth Estate - Bespreking Cinema

   - 

Toen Julian Assange te horen kreeg dat deze film over de vroege dagen van zijn website in de steigers stond, kookte hij onmiddellijk over. Werkelijk alles stelde hij in het werk om de productie tegen te houden.

Hij schreef zelfs een ettelijke pagina's tellende brief naar hoofdacteur Benedict Sherlock Cumberbatch om deze te overtuigen niet mee te werken. Dat de enigmatische figuur niet in zijn opzet is geslaagd, blijkt wel heel jammerlijk. Het eindresultaat heeft namelijk amper iets te bieden.

De geruchten dat Cumberbatch Assange griezelig goed weergeeft kloppen volledig. Daarmee komen we echter aan het einde van de positieve berichtgeving. Het scenario - gebaseerd op de memoires van een voormalige partner in crime van Assange - rammelt langs alle kanten. De scènes waarin mensen met elkaar chatten terwijl je op de klankband hoort wat ze zeggen, zijn amper bij te houden. De zogenaamd prikkelige relatie van de hoofdpersonages weet nooit te boeien.

En regisseur Bill Condon - zie o.a. Gods and Monsters en Dreamgirls - countert het acute gebrek aan intrigerende momenten met camera-acrobatieën die lijken weggelopen uit een waanzinige actiefilm.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow' - Actueel
Actueel

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow'

How far would you go? Bekijk hier de eerste beelden van THE CROW, gebaseerd op het verhaal van de Amerikaanse stripserie, gecreëerd door James O'Barr. Ontdek de duistere en meeslepende wereld van regisseur Rupert Sanders, met in de hoofdrol de getalenteerde Bill Skarsgård. Vanaf 5 juni zal deze... Verder lezen...
The Fifth Estate

The Fifth Estate

Biografie, Drama  Regie: Bill Condon Met: Benedict Cumberbatch, Daniel Brühl,... In The Fifth Estate volgen we Daniel Domscheit-Berg, een vroege aanhanger en collega van Julian Assange. De film bekijkt de eerste jaren van de website WikiLeaks, die leidden tot het publiceren van een aantal controversiële informatielekken. Het plotse succes van de website bracht zijn makers... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: