Flight - Bespreking Cinema

 
Van actualiteitswaarde gesproken: begin dit jaar werd nog een piloot van de luchtvaartmaatschappij American Eagle vlak voor take-off uit de cockpit gehaald omdat zijn adem naar alcohol rook. Zo ver komt het niet met William 'Whip' Whitaker, het hoofdpersonage uit het drama 'Flight', en de Ironie (met een levensgrote hoofdletter) is dat honderd passagiers om die reden waarschijnlijk nog in leven blijven. Een spectaculair begin (bloot, dreiging, crash) en een uitdagend concept, 'Flight' biedt zijn publiek een bot aan waar het stevig de tanden kan inzetten. Met Denzel Washington hangt er bovendien een acteur aan vast die de twijfels, zielenpijn en dilemma's van het hoofdpersonage zichtbaar maakt. De ontgoocheling is dan ook des te groter wanneer blijkt dat de film uiteindelijk toch weer opgezet is als intro-met-tromgeroffel-en trompetgeschal voor het pasklare antwoord dat Washington, regisseur Robert Zemeckis en zoveel anderen gretig uit de mouw schudden: God (met een nog grotere hoofdletter). Of als je het een beetje stouter wil formuleren: eigenlijk ruilt Whitaker het ene verdovende middel in voor een ander. (RN)
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Flight

Flight

Drama  Regie: Robert Zemeckis Met: Denzel Washington, John Goodman, Don Cheadle,... Een piloot (Denzel Washington) zet zijn vliegtuig na een noodlanding veilig aan de grond en redt de inzittenden en crew van een gewisse dood. Tijdens een onderzoek komen er allerlei vreemde zaken aan het licht die voor de nodige hoofdbrekens zorgen.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: