De intrigerende neo-noirfilm 'Only The River Flows' verschijnt deze week in de zalen - Actueel Cinema

   - 
De intrigerende neo-noirfilm 'Only The River Flows' verschijnt deze week in de zalen

Deze week verschijnt “Only The River Flows” van Wei Shujun in de Belgische bioscoopzalen. Dit is de derde langspeelfilm van de Chinese filmmaker. De film werd een groot succes in China, minder dan een maand na de bioscooprelease behoorde de film al tot een van China’s best verdienende arthouse films.

Synopsis:

In het landelijke China van de jaren 90 wordt het lichaam van een vrouw bij de rivier gevonden. Hoofdinspecteur Ma Zhe krijgt de taak om de ogenschijnlijk eenvoudige moordzaak te onderzoeken en onder zijn leiding vindt er al snel een arrestatie plaats. 

Zijn superieuren feliciteren hem, maar verschillende aanwijzingen en meerdere moorden dwingen Ma Zhe om dieper te graven en ondanks het bevel van zijn meerderen blijft hij de zaak verder onderzoeken. Steeds meer raakt hij verwikkeld in iets wat zijn gevoel van realiteit uitdaagt en neemt zijn obsessie toe. Ma Zhe volgt een hoofdverdachte die in verband wordt gebracht met het slachtoffer maar steeds aan hem ontsnapt. 

Andere aanwijzingen leggen onbedoeld de verborgen levens van de gemeenschap bloot - of het nu gaat om een illegale affaire tussen twee poëzieliefhebbers, of een travestiet die zijn identiteit probeert te verbergen voor het publiek. 

Door de combinatie van de korrelige 16mm textuur en veel regen en mist past de film helemaal in het neo-noir genre. “Only The River Flows” is gebaseerd op de korte roman Mistakes by the River van de beroemde Chinese schrijver YU Hua. 

“Only The River Flows” werd vorig jaar vertoond op het filmfestival van Cannes in de categorie Un Certain Regard.

“Broeierige neo-noir die stilstaat bij het onophoudelijke verstrijken van de tijd” – de Filmkrant
“A witty, convoluted China-noir” – Variety

“Only The River Flows” verschijnt op 10 juli in de Belgische bioscoopzalen. Ontdek hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Twisters komt het best tot zijn recht in 4DX - Actueel
Actueel

Twisters komt het best tot zijn recht in 4DX

Internetfenomeen Tyler Owens jaagt samen met zijn clubje adrenalinejunkies op tornado's. Onderwijl test Kate met haar clubje wetenschappers nieuwe manieren om de vernietigende windhozen in de kiem te smoren. Twisters draait je met een pak meer windhozen om de oren dan zijn voorganger uit 1996, en... Verder lezen...
Komt er nog een Minions spin-off? - Actueel
Actueel

Komt er nog een Minions spin-off?

Nadat "Despicable Me 4? de 4 juli vakantie in de VS en een start van $230 miljoen aan de wereldwijde box office domineerde, hebben Universal en Illumination aangekondigd dat "Minions 3? het volgende hoofdstuk in de populaire animatiefranchise zal zijn. Verder lezen...
Only the river flows

Only the river flows

  Regie: Wei Shujun Met: Yilong Zhu, Zeng Meihuizi, Tianlai Hou In het landelijke China van de jaren 90 wordt het lichaam van een vrouw bij de rivier gevonden. Hoofdinspecteur Ma Zhe krijgt de taak om de ogenschijnlijk eenvoudige moordzaak te onderzoeken en onder zijn leiding vindt er al snel een arrestatie plaats. Zijn superieuren feliciteren hem, maar... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: