Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel Cinema

   - 
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier informatie over hem zouden hebben geprobeerd te bemachtigen.

Zij zouden onder andere privédetectives hebben ingeschakeld om zijn gsm af te tappen en in te breken in zijn woning. Eerder in 2012 trof Grant ook al een schikking met de uitgever in verband met News Of The World, een ander NGN-merk dat ondertussen is verdwenen en dat zijn gsm zou hebben gehackt.

Grant - vooral bekend van zijn rollen in de films 'Notting Hill en Love Actually' - kiest nu opnieuw voor een schikking met NGN, dat in handen is van de Australisch-Amerikaanse mediamagnaat Rupert Murdoch. Grants proces stond voor januari volgend jaar gepland aan de Britse High Court. Tijdens een voorlopige hoorzitting woensdag werd duidelijk dat Grant en NGN tot een schikking waren gekomen. De voorwaarden ervan zijn niet duidelijk.

Grant was slechts een van de vele (bekende) personen, onder wie prins Harry, die NGN voor het gerecht hebben gedaagd. NGN blijft ontkennen dat journalisten van The Sun in de fout zijn gegaan.

(Belga / MYT)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: