The dead don't hurt: Een romantische en feministische western van Viggo Mortensen - Actueel Cinema

   - 
The dead don't hurt: Een romantische en feministische western van Viggo Mortensen

3-voudig Oscargenomineerd acteur Viggo Mortensen verbeeldde in zijn eerste speelfilm, FALLING, de verdwijning van zijn moeder en bood hij een familiedrama dat getuigt van de complexiteit van familierelaties. Voor zijn tweede speelfilm laat hij zich opnieuw inspireren door zijn moeder met een feministische en epische western. Het verhaal neemt de codes van het genre over en schetst een levendig portret van Vivienne, een vrouw die haar tijd vooruit was, op zoek naar vrijheid in een wereld in beroering.

Het verhaal

Het westen van Amerika in de jaren 1860. Nadat ze de Deense immigrant Holger Olsen heeft ontmoet, stemt Vivienne Le Coudy, een sterke, vrijgevochten jonge vrouw, erin toe om hem te vergezellen naar Nevada om daar met hem samen te leven. Maar wanneer de Burgeroorlog uitbreekt, besluit Olsen in dienst te gaan en staat Vivienne er alleen voor. Ze moet nu opboksen tegen Rudolph Schiller, de corrupte burgemeester van de stad, en Alfred Jeffries, een grootgrondbezitter wiens zoon brutaal en onvoorspelbaar is.

Dankzij het charisma van Viggo Mortensen en de gratie van Vicky Krieps is "The dead don't hurt" een boeiende mix van actie, romantiek en adembenemende landschappen. Een universeel verhaal dat krachtig in ieders hart resoneert.

Vanaf 1 mei te zien in bioscopen in het hele land. Ontdek hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
The dead don't hurt

The dead don't hurt

 
01 mei 2024
Regie: Viggo Mortensen Met: Vicky Krieps, Viggo Mortensen, Jason Clarke,... Het westen van Amerika in de jaren 1860. Nadat ze de Deense immigrant Holger Olsen heeft ontmoet, stemt Vivienne Le Coudy, een sterke, vrijgevochten jonge vrouw, erin toe om hem te vergezellen naar Nevada om daar met hem samen te leven. Maar wanneer de Burgeroorlog uitbreekt, besluit Olsen in... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: