De beroemde omgekeerde kus tussen Spider-Man en Kirsten Dunst was een echte beproeving - Actueel Cinema

   - 
De beroemde omgekeerde kus tussen Spider-Man en Kirsten Dunst was een echte beproeving

De kus tussen Tobey Maguire en Kirsten Dunst in Sam Raimi's Spider-Man uit 2002 is een cultfilmscène geworden. De 2 acteurs staan in de stromende regen, Spider-Man hangt ondersteboven in een steegje in New York en Mary-Jane alias Kirsten Dunst kust hem hartstochtelijk. De romance is op zijn hoogtepunt en de kus gaat de filmgeschiedenis in. In een recent interview vertelde Kirsten Dunst echter over de werkelijke omstandigheden waaronder deze scène werd opgenomen, die duidelijk alleen romantisch leek.

De 'Civil War'-ster vertelde The Independent: "Ik weet nog dat Sam Raimi me een boek vol memorabele kussen uit de films gaf om te gebruiken als inspiratie," lacht ze. Hij wilde dat deze speciaal zou zijn. Maar het filmen was echt ellendig. Het bleef maar regenen, we bevroren en Tobey kon niet ademen... het was meer alsof ik hem weer tot leven bracht!"

"Spider-Man",het eerste deel van een trilogie geregisseerd door Sam Raimi van 2002 tot 2007, is een vaste favoriet bij fans van Spider-Man. Tobey Maguire, die de superheld speelt in deze saga, trekt opnieuw zijn pak aan voor een verschijning samen met Andrew Garfield en Tom Holland (die ook Spider-Man speelt) in "No Way Home" in 2022. Is een terugkeer van het personage Mary-Jane ook mogelijk? Sam Raimi heeft aangegeven dat hij wel in is voor een vierde deel met het originele duo. Wat Kirsten Dunst betreft, ik weet niet of ze enthousiast zal zijn. De actrice vertelde Variety onlangs dat ze geen van de andere Spider-Man films had gezien, of welke Marvel film dan ook: "Het is gewoon niet mijn ding", bekende ze.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

De grote zomerreleases van 2024 - Actueel
Actueel

De grote zomerreleases van 2024

De filmzomer van 2023 staat nog vers in ons geheugen gegrift. Barbenheimer deed de bioscoopzalen op zijn grondvesten daveren. Bioscoopbezoekers kwamen in roze gehuld naar de zalen voor Barbie en grote cinefielen werden drie uur lang weggeblazen door het cinematofgrafisch spektakel Oppenheimer. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: