Naar de toekomst met Anima! - Actueel Cinema

   - 
Naar de toekomst met Anima!

Anima is het jaarlijkse trefpunt voor liefhebbers van animatiefilms in Flagey, maar voor het eerst ook in de Marni! Van 23 februari tot 3 maart verkent Anima de toekomst, met een groot aantal korte sciencefictionfilms en speelfilms, en een retrospectief van de beroemdste sciencefictionanimatiefilms van Cinematek. De futuristische speelfilm Mars Express is gekozen als openingsfilm.

Ontdek het volledige programma van Anima 202 op www.animafestival.be

Flagey blijft het kloppende hart van het festival, maar om zoveel mogelijk mensen te laten genieten, krijgt Anima in 2024 een nieuwe locatie: het Marni Theater! Op een steenworp afstand van het Flageyplein biedt het Marni een dynamisch programma, met overdag extra voorstellingen voor tieners en volwassenen.

Een andere nieuwigheid is de digitale speelruimte, waar het hele gezin plezier kan beleven aan het experimenteren met speelse installaties die videogames en experimenten met animatiefilmtechnieken combineren. Zoals elk jaar besteedt Anima speciale aandacht aan het jonge publiek, met speelfilms en korte filmprogramma's op maat van elke leeftijdsgroep. Het KIDS-programma opent op zaterdag 24 februari met een preview van het hilarische Linda wil kip! (6+), het erg schattige Renard et Lapine sauvent la forêt (5+) en het prachtige Léo, la fabuleuse histoire de Léonard de Vinci (7+).

Het programma voor volwassenen omvat dit jaar ook 16 langespeelfilms, waaronder 11 premières die alleen tijdens het festival te zien zijn, waaronder de openingsfilm Mars Express, het virtuoze Deep Sea en, voor jazzliefhebbers, Blue Giant, de slotfilm. Op het gebied van korte film zijn de traditionele Best Of Shorts en C'est du belge natuurlijk weer van de partij, samen met speciale programma's zoals de terugkeer van het LGBTQIa+-programma Queer Stories, de geanimeerde documentaires van Real-Life Stories, het vrouwenprogramma Girls Girls Girls en de beroemde Animated Night. Dit jaar ligt de nadruk op sciencefiction, met Science Fiction Classics waarin iconische werken uit het verleden worden samengevat, terwijl Science Fiction Scavengers een aantal opmerkelijke hedendaagse korte films samenbrengt. 

Dit alles zonder de vele andere activiteiten te vergeten, zoals concerten, tentoonstellingen, lezingen en vraag-en-antwoordsessies, kinderanimatie, ...!

Informatie en tickets op de officiële website van Festival Anima

 

 Meningen

 Ook te zien op "Anima"...

La Planète Sauvage: de pionier in sci fi animatie - Actueel
Actueel

La Planète Sauvage: de pionier in sci fi animatie

Op de surrealistische planeet Ygam wonen Draags, reuzengrote blauwe humanoïden die mensen als huisdier houden. Deze "Oms" zijn tam, maar sommige kunnen ontsnappen en leven in het wild, waardoor de Draags hen zien als ongedierte. Wanneer een tam gemaakte Om plots iets intelligenter wordt dan de... Verder lezen...

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: