Belgische film The Last Front onthult trailer met Iain Glen, Sasha Luss en Koen De Bouw in de hoofdrollen - Actueel Cinema

   - 
Belgische film The Last Front onthult trailer met Iain Glen, Sasha Luss en Koen De Bouw in de hoofdrollen

© Foto Charlotte Verminck

The Last Front, het pakkende speelfilmdebuut van Julien Hayet-Kerknawi, lanceert vandaag de officiële trailer. Het oorlogsdrama vertelt het verhaal van Leonard, die een kleine, vreedzame gemeenschap inspireert om haar krachten te bundelen tegenover een onverbiddelijke vijand ten tijde van de Eerste Wereldoorlog. In deze nieuwe Belgische film zijn de hoofdrollen weggelegd voor Iain Glen, Sasha Luss en Koen De Bouw. The Last Front is vanaf 7 februari in de Belgische zalen te zien.

The Last Front neemt ons mee naar de zomer van 1914, waar de Eerste Wereldoorlog een Belgisch dorpje op zijn kop zet. Boer Leonard Lambert leidt een groep dorpsgenoten tijdens een adembenemende vlucht naar veiligheid, waarbij ze op de hielen worden gezeten door de meedogenloze Duitse luitenant Laurentz. In dit meeslepende kat-en-muisspel vervagen de grenzen tussen held en schurk, terwijl de menselijke veerkracht op een treffende wijze naar voren komt.

Het verhaal 

n augustus 1914, terwijl de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, wordt het rustige leven van een Belgisch dorp verscheurd. Leonard Lambert, een lokale boer, voelt zich gedwongen om een groep dorpsbewoners, waaronder zijn gewonde dochter Johanna, te leiden op een gevaarlijke reis naar de Franse grens, op zoek naar toevlucht voor de escalerende geweldpleging van de oorlog.

Hun zoektocht naar veiligheid wordt gedwarsboomd door een meedogenloze Duitse luitenant, Laurentz, die gedreven wordt door een persoonlijke vendetta tegen Leonard. Terwijl ze zich een weg banen door verraderlijke bossen, worden Leonard en de dorpsbewoners getest door de harde realiteiten van de oorlog.

Gedurende hun reis ontstaan er banden tussen de vluchtelingen, waaronder de groeiende connectie tussen Leonard en Louise, een jonge vrouw die diep geraakt is door het conflict. Terwijl het gevaar nadert, wordt Leonard geconfronteerd met beproevingen die zijn moed en vastberadenheid op de proef stellen.

"De Laatste Front" is een verhaal van veerkracht en overleving, waarin de uithoudingsvermogen van de menselijke geest wordt getest te midden van de chaos en verwoesting van oorlog. Het is een aangrijpend verhaal van verlies, opoffering en de onbreekbare banden die ontstaan in het gezicht van tegenspoed.

In zijn regiedebuut weet Julien Hayet-Kerknawi een film neer te zetten met een indrukwekkende cast. Naast Iain Glen en Sasha Luss schitteren Koen De Bouw, Joe Anderson, Joren Seldeslachts, Julian Kostov in de film. Emma Moortgat, David Calder, James Downie, Emma Dupont, Steve Armand en Mathijs F. Scheepers verrijken de cast verder.

The Last Front is een onafhankelijke Belgische productie gesteund door de steden Lier, Kluisbergen en Kortrijk. De film zal op 7 februari uitgebracht worden in België. 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Naar de toekomst met Anima! - Actueel
Actueel

Naar de toekomst met Anima!

Anima is het jaarlijkse trefpunt voor liefhebbers van animatiefilms in Flagey, maar voor het eerst ook in de Marni! Van 23 februari tot 3 maart verkent Anima de toekomst, met een groot aantal korte sciencefictionfilms en speelfilms, en een retrospectief van de beroemdste sciencefictionanimatiefilms... Verder lezen...
'The Zone of Interest' wint 3 BAFTA's - Actueel
Actueel

'The Zone of Interest' wint 3 BAFTA's

Gisterenavond zijn in London de BAFTA's (British Academy Film Awards) uitgereikt. 'The Zone of Interest' van Jonathan Glazer verzilverde 3 van zijn nominaties en nam het op tegen films als 'Oppenheimer', 'Poor things' en 'Anatomy of a Fall'. De BAFTA voor Beste Geluid, voor Beste niet-Engelstalige... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: