Patrick Dempsey verkozen tot meest sexy man van het jaar - Actueel Cinema

   - 
Patrick Dempsey verkozen tot meest sexy man van het jaar

Het is bijna twintig jaar geleden dat Patrick Dempsey op het witte doek verscheen als neurochirurg Derek 'McDreamy' Shepherd in ABC's Grey's Anatomy (en nog langer sinds zijn rol als vertederende verschoppeling in Can't Buy Me Love uit 1987).

Zijn status als favoriet heeft zo'n razernij onder fans veroorzaakt. Vandaag wint hij de kroon van Sexiest Man Alive van het beroemde Amerikaanse tijdschrift "People".

"Ik ben blij dat het op dit moment in mijn leven gebeurt," vertelt de 57-jarige inwoner van Maine aan PEOPLE in de coverstory van deze week. "Het is leuk om erkend te worden en mijn ego krijgt zeker een boost op een goede manier, maar het geeft me de kans om het te gebruiken voor iets positiefs.
Wat hem het meest na aan het hart ligt is het Dempsey Center, dat hij oprichtte ter ere van zijn overleden moeder om kankerpatiënten en hun families te steunen.

Zijn andere passies zijn het gezinsleven met zijn vrouw Jillian, 57, een visagiste en oprichtster van haar eigen lijn schoonheidsproducten, en hun kinderen Talula, 21, en tweeling Sullivan en Darby, 16, evenals zijn voorliefde voor het besturen van racewagens.

Wat was zijn reactie toen hij het nieuws hoorde? "Ik was helemaal geschokt, toen begon ik te lachen, alsof het een grap was, toch?" lacht hij. "Ik was het helemaal vergeten en had nooit gedacht dat ik in die positie terecht zou komen. Dus mijn ego is in topvorm".

In december laat hij zijn rijvaardigheden zien in de Ferrari-biopic geregisseerd door Michael Mann (die voorlopige goedkeuring heeft gekregen van SAG-AFTRA midden in een acteursstaking), in de rol van de Italiaanse coureur Piero Taruffi. De film leerde hem een les over het nemen van risico's, maar dan buiten het circuit: "Ik volgde de film al jaren, dus ik belde Michael en zei: 'Ik wil mijn betrokkenheid bespreken'," herinnert Dempsey zich. "Dat leerde me dat als je echt iets wilt, je het zelf moet doen."

© Shutterstock

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

John Malkovich komt bij de Fantastic Four! - Actueel
Actueel

John Malkovich komt bij de Fantastic Four!

John Malkovich is de laatste acteur die meedoet aan de Fantastic Four van Marvel Studios, zo heeft The Hollywood Reporter bevestigd. Details over de personages worden tot nu toe geheim gehouden. Verder lezen...
Ferrari

Ferrari

Biografie, Drama, Historische film  Regie: Michael Mann Met: Adam Driver, Penélope Cruz, Shailene Woodley De zomer van 1957 verloopt moeizaam voor ex-autocoureur Enzo Ferrari (Adam Driver): zijn autobedrijf gaat failliet, het huwelijk met zijn vrouw Laura (Penélope Cruz) gaat niet over een leien dakje en tot overmaat van ramp overlijdt hun zoon Dino. Enzo zet zijn laatste hoop op één wedstrijd: de... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: