Denis Villeneuve oppert de mogelijkheid van een derde Dune-film - Actueel Cinema

   - 
Denis Villeneuve oppert de mogelijkheid van een derde Dune-film

Regisseur Denis Villeneuve hoopt van Dune een trilogie te maken en laat doorschemeren dat er mogelijk een derde deel komt.

"Als het me lukt om een trilogie te maken, zou dat de droom zijn," vertelde Villeneuve aan Empire. "Dune Messiah is geschreven als reactie op het feit dat mensen Paul Atreides als een held zagen. Dat is niet wat hij wilde doen. Mijn bewerking staat dichter bij zijn idee dat het eigenlijk een waarschuwing is."

Over het derde deel van de Dune-filmreeks zei Villeneuve: "Ik zou zeggen dat er woorden op papier staan." Dune: Part Three zou een vervolg zijn op Frank Herberts oorspronkelijke roman Dune uit 1965. Dune: Part Two sluit het verhaal van Herberts roman af en de mogelijke derde film zou gebaseerd zijn op Dune Messiah, gepubliceerd in 1969. Villeneuve heeft gezegd dat het derde deel de franchise zou afsluiten, omdat na het vervolg op het eerste boek de andere romans meer... esoterisch.

Over wanneer en of Dune: Part Three het daglicht zal zien, is nog niets zeker. Ter herinnering: vorige week hoorden we dat de release van Dune: Part Two, die gepland stond voor oktober, was uitgesteld tot 13 maart 2024 vanwege aanhoudende stakingen.

De eerste Dune-film uit 2021 is momenteel beschikbaar op Netflix.

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: