La Ragazza del Futuro, een zeer delicaat en aangrijpend verhaal over vrouwelijke kracht - Actueel Cinema

   - 
La Ragazza del Futuro, een zeer delicaat en aangrijpend verhaal over vrouwelijke kracht

Marta Savina (The Girl from Tomorrow, 2022; Mississippi Requiem, 2018) is terug met een zeer delicate en aangrijpende film gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de jonge Franca Viola dat zich afspeelt in Sicilië in 1965.

Synopsis:
Lia is een jonge vrouw die bij haar ouders woont in het zwoele Sicilië. Ze ontmoet de knappe Lorenzo en is sterk tot hem aangetrokken. Al snel schrikt zijn grillig gedrag haar af. Dat houdt hem echter niet tegen om haar op een avond te dwingen tot seks. Volgens de heersende moraal, moet Lia daarom met hem trouwen om haar eer te redden, maar dat weigert ze onverzettelijk. Ondanks intimidatie en geweld, gaan Lia en haar familie met de zaak naar het gerecht om te strijden voor zelfbeschikking.

La Ragazza del Futuro is een sterk verhaal over vrouwelijke kracht waarin, voor het eerst in de Italiaanse geschiedenis, een vrouw de sociale verwachtingen trotseert.

De film verschijnt op 21 juni in een select aantal Belgische bioscoopzalen.

Ontdek hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop.

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
La Ragazza del Futuro

La Ragazza del Futuro

  Regie: Marta Savina Lia is een jonge vrouw die bij haar ouders woont in het zwoele Sicilië. Ze ontmoet de knappe Lorenzo en is sterk tot hem aangetrokken. Al snel schrikt zijn grillig gedrag haar af. Dat houdt hem echter niet tegen om haar op een avond te dwingen tot seks. Volgens de heersende moraal, moet Lia daarom... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: