Lumière Groep opent pop-upcinema in Knokke-Heist - Actueel Cinema

   - 
Lumière Groep opent pop-upcinema in Knokke-Heist

Knokke-Heist sluit terug aan bij haar roemrijke traditie van celebrities op én naast het grote witte scherm. Lumière Groep start deze zomer in Cultuurcentrum Scharpoord onder de naam ‘Lumière aan zee’ een volwaardige pop-upcinema.

Van 4 juli tot en met 27 augustus kunnen inwoners en bezoekers van Knokke-Heist en omgeving er elke week, van dinsdag tot en met zondag terecht voor drie filmvoorstellingen per dag (14u30, 17u30 en 20u30).

Het filmprogramma wordt afgestemd op een breed publiek met een zorgvuldige selectie van de zomerse blockbusters, Belgische toppers, familiefilms en festivalparels van Cannes. De blockbusters ‘Barbie’en ‘Mission Impossible, Dead Reckoning Part One’ werden reeds aangekondigd, alsook de nieuwe film van Wes Anderson, ‘Asteroid City’ en ‘Oppenheimer’ van Christopher Nolan.

'Lumière aan zee' in Cultuurcentrum Scharpoord is klaar voor een fijne filmervaring met haar 426 zitjes, hedendaagse geluidsinstallatie en hypermoderne ventilatiesysteem, vlakbij het centrum van Knokke-Heist en de zeedijk. Het initiatief is een weliswaar tijdelijke maar volwaardige uitbreiding van de vier bestaande Lumière bioscopen in Brugge, Mechelen en Antwerpen (Cinema Cartoon’s en Lumière Antwerpen), met een programmering aangepast aan het brede publiek en het vakantiegevoel aan zee. De ervaring en kennis van het Lumière-team zullen de onderneming in goede banen leiden.

Benny Salaets, CEO van Lumière: “Wij gingen graag in op de uitnodiging van de gemeente Knokke-Heist om het cultuurcentrum in de zomermaanden om te vormen tot een pop-upcinema. Zo kunnen wij ons publiek op vakantie volgen, een extra ontspanningsaanbod aan de kust creëren en nieuwe bezoekers met Lumière laten kennismaken. Wij voelen een enorm vertrouwen bij de burgemeester, het gemeentebestuur en de staf van Scharpoord. Met hun steun wordt deze pop-up cinema ongetwijfeld een mooie meerwaarde van het brede ontspannings- en belevingsaanbod tijdens de zomer in Knokke-Heist. Met zoveel gedeeld enthousiasme kan het niet misgaan.”

Astrid Mestdach, schepen van cultuur Knokke-Heist: “’Knokke-Heist, beleving op haar best’, dat is de nieuwe slogan van de gemeente; en daar hoort film zeker bij. Toegankelijke ontspanning en cultuur, mooie en spannende verhalen beleven, voor inwoner en bezoeker, vlakbij het strand en het bruisende centrum. We zijn verheugd in Lumière de juiste partner gevonden te hebben om ons aanbod uit te breiden en er samen een nóg mooiere zomer van te maken.”

Pedro Oosterlynck, directeur Cultuurhuis Knokke-Heist: “Cultuurcentrum Scharpoord is met trots gastheer van de pop-up cinema. ‘Lumière aan zee’ sluit perfect aan bij onze missie: zowel de inwoner als bezoeker van Knokke-Heist op een warme, kwalitatieve en efficiënte manier een plaats geven zodat ontmoeting, cultuurbeleving, en ontplooiing maximaal worden.”

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Amerikaanse acteur Angus Cloud stierf aan overdosis - Actueel
Actueel

Amerikaanse acteur Angus Cloud stierf aan overdosis

De Amerikaanse acteur Angus Cloud, die eind juli dood werd aangetroffen, is volgens de lijkschouwers overleden aan een overdosis drugs en medicijnen. Volgens het autopsierapport werden onder meer cocaïne, methamfetamine en de krachtige pijnstiller fentanyl aangetroffen. Verder lezen...
Rupert Murdoch treedt terug als voorzitter van Fox en News Corp - Actueel
Actueel

Rupert Murdoch treedt terug als voorzitter van Fox en News Corp

De 92-jarige mediamagnaat Rupert Murdoch treedt af als voorzitter van de raden van bestuur van Fox Corp. en News Corp, en wordt voorzitter-emeritus van beide bedrijven. Zijn zoon Lachlan wordt nu de enige voorzitter bij News Corp., en blijft uitvoerend voorzitter en CEO van Fox Corp. Dat meldt het... Verder lezen...
John Wick: eindigen in schoonheid of terugkeren met een knal? - Actueel
Actueel

John Wick: eindigen in schoonheid of terugkeren met een knal?

John Wick is niet te stoppen. Dat weten we nu. Maar na vier films met steeds uitgebreidere manieren om zijn vijanden af te maken, is de tijd gekomen om de wapens voorgoed neer te leggen. Zoals je je misschien herinnert, was er in de vorige film die confrontatie bij de Sacré-Coeur in Parijs tussen... Verder lezen...
We Love Cinema Days: naar de bioscoop voor bijna niets! - Actueel
Actueel

We Love Cinema Days: naar de bioscoop voor bijna niets!

Vier dagen lang, van 20 tot 23 september, kan je genieten van de geneugten van de bioscoop voor de prijs van slechts € 6! Het is een gouden kans voor alle soorten bioscoopliefhebbers om alle films die momenteel in de bioscopen draaien te (her)ontdekken, evenals exclusieve previews. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: