Twilight: wordt de saga verfilmd tot een serie? - Actueel Cinema

   - 

Net zoals "Harry Potter" zijn eigen serie krijgt en "The Hunger Games" zijn eigen prequel, zou de Twilight saga binnenkort een serie kunnen worden.

Komen de vampieren binnenkort terug?

Volgens de Hollywood Reporter is Lionsgate TV (houder van de Twilight-rechten) bezig met de ontwikkeling van een serie gebaseerd op de vier boeken van Stephenie Meyer. De romance tussen het  middelbare school meisje Bella en de vampier Edward zal binnenkort weer op het scherm verschijnen. Het project bevindt zich nog in de beginfase en er is nog geen netwerk of zender aan het project verbonden.

Verwacht wordt dat Meyer op de een of andere manier betrokken zal zijn en Wyck Godfrey en Erik Feig zullen de regie op zich nemen. Naar verwachting zal Sinead Daly de serie schrijven, die een volledige remake of een spin-off van het oorspronkelijke verhaal zou kunnen zijn. Zowel Kristen Stewart als Robert Pattinson hebben een indrukwekkende carrière achter de rug. Het is dan ook onwaarschijnlijk dat zij hun rol in deze komende serie zullen hernemen.

Spanningen tussen fans en critici

De 'Twilight' serie heeft een ongekend enthousiasme gekend. De originele boeken (2005-2008) en de films (2008-2012) zijn uiterst lucratief en succesvol geweest. Van de boeken zijn wereldwijd ongeveer 160 miljoen exemplaren verkocht, terwijl de films meer dan 3,4 miljard dollar hebben opgebracht.

Toch zijn de kritieken al fel geweest. Het enorme fandom van de franchise werd geconfronteerd met tegenstanders die de franchise hebben afgedaan als het slechtste wat literatuur, film, horror, vampiers, vrouwen en romantiek kan overkomen. 

Is een "Twilight" TV serie nodig?

Zeker niet. Maar gezien het feit dat bijna elke film die mensen zich herinneren uiteindelijk opnieuw wordt uitgebracht, zijn er slechtere keuzes. Dit is een werk dat voor veel fans iets heeft betekend, met een eenvoudig script dat gemakkelijk kan worden bijgewerkt en veranderd in een unieke en mogelijk sterkere creatie.

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Twisters komt het best tot zijn recht in 4DX - Actueel
Actueel

Twisters komt het best tot zijn recht in 4DX

Internetfenomeen Tyler Owens jaagt samen met zijn clubje adrenalinejunkies op tornado's. Onderwijl test Kate met haar clubje wetenschappers nieuwe manieren om de vernietigende windhozen in de kiem te smoren. Twisters draait je met een pak meer windhozen om de oren dan zijn voorganger uit 1996, en... Verder lezen...
Komt er nog een Minions spin-off? - Actueel
Actueel

Komt er nog een Minions spin-off?

Nadat "Despicable Me 4? de 4 juli vakantie in de VS en een start van $230 miljoen aan de wereldwijde box office domineerde, hebben Universal en Illumination aangekondigd dat "Minions 3? het volgende hoofdstuk in de populaire animatiefranchise zal zijn. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: