Quentin Tarantino, een laatste film en daarna is het gedaan - Actueel Cinema

   - 
Quentin Tarantino, een laatste film en daarna is het gedaan

Aan alle mooie liedjes komt een eind en Quentin Tarantino heeft ons gewaarschuwd dat hij slechts tien films zou maken. Vier jaar na de release van "Once Upon a Time in Hollywood" lijkt de beroemde regisseur klaar om aan zijn laatste werk te beginnen. 

Een vrouw in de schijnwerpers

Volgens "The Hollywood Reporter" heet de film "The Movie Critic" en beginnen de opnames dit najaar. Quentin Tarantino heeft het script al geschreven en hoewel het geheim blijft, wordt gefluisterd dat het zich zou kunnen afspelen in het Los Angeles van de jaren '70 en dat het hoofdpersonage een vrouw zou zijn... Mogelijks zal het verhaal zich richten op Pauline Kael, één van de meest invloedrijke filmcritici aller tijden. Pauline Kael, overleden in 2001, was niet alleen criticus, maar ook essayist en romanschrijfster. Ze stond bekend om haar strijdlustige gevechten met redacteurs en filmmakers. Eind jaren zeventig werkte Kael heel even als consultant voor Paramount, een positie die ze aannam op verzoek van acteur Warren Beatty. De timing van deze Paramount baan lijkt samen te vallen met de timing van het script - en het is bekend dat de filmmaker veel respect heeft voor Kael.

In de afgelopen twee decennia heeft Tarantino enkele van Hollywoods grootste acteurs geregisseerd - Leonardo DiCaprio en Brad Pitt elk twee keer, Christoph Waltz die twee Oscars won, en Samuel L. Jackson. Als dit echt zijn laatste film is, is het een veilige gok dat de uitverkorene alles zal opgeven om nog een laatste keer met de meester te filmen.

Regisseurs verouderen niet goed

De filmmaker heeft altijd een uitgesproken mening gehad over zijn pensioen. "Ik wil op een gegeven moment stoppen. Regisseurs worden niet beter naarmate ze ouder worden. Meestal zijn de slechtste films in hun filmografie de laatste vier. Ik ben erg gehecht aan mijn filmografie, en één slechte film bederft drie goede. Ik wil geen slechte, verouderde komedie in mijn filmografie, de film waarvan mensen zeggen: "Oh, hij denkt nog steeds dat het 20 jaar geleden was. Als regisseurs verouderd zijn, is dat geen prettig gezicht," vertelde hij aan Playboy magazine.


Hoewel hij van plan is te stoppen met filmmaken, heeft hij enige interesse in andere vormen van creatie, waarbij hij in verschillende interviews opmerkt dat hij misschien beperkte series of toneelstukken gaat regisseren.

© Shutterstock

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

PleinOPENair terug van weggeweest! - Actueel
Actueel

PleinOPENair terug van weggeweest!

Na vier jaar komt PleinOPENair (POA), het openluchtfestival van Cinema Nova, in juli 2023 terug naar Brussel. Dit gratis reizende festival maakt twee weekends lang het mooie weer in het Wielsmoeras en het Weststation, met een zomerprogramma rond stedelijke problematiek en huisvesting. Verder lezen...
De nieuwste trailer van THE FLASH is er! - Actueel
Actueel

De nieuwste trailer van THE FLASH is er!

The Flash is een van DC's populairste personages. Barry Allen is al bijna tien jaar te zien op onze televisieschermen en zal vanaf volgende maand ook voor het eerst in de bioscoop te zien zijn! Verder lezen...
Fast & Furious, de saga is nog lang niet voorbij! - Actueel
Actueel

Fast & Furious, de saga is nog lang niet voorbij!

Nu Fast X, de tiende film in de Fast & Furious-sega, in de bioscoop draait, heeft Vin Diesel zich uitgesproken over de toekomst van de franchise. Eén ding is zeker, het is nog lang niet voorbij, dat vertrouwde hij de website Variety toe. Hij legde uit dat de grote finale in drie delen wordt... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: