Het sterke en emotionele Napolitaanse gangsterdrama Nostalgia verschijnt nu woensdag in de bioscoopzalen - Actueel Cinema

   - 

Op woensdag 25 januari verschijnt Nostalgia van Mario Martone met Pierfrancesco Favino, Francesco Di Leva en Tommaso Ragno in de Belgische bioscoopzalen.

Na 40 jaar in het buitenland te hebben gewoond, keert Felice (Pierfrancesco Favino) terug naar Napels. Hij ontdekt opnieuw de plaatsen en codes van de stad en wordt geconfronteerd met een verleden dat hem verteert.

Nostalgia vertelt een verhaal over moeders en zonen, over gangsters en priesters en over een eigenaardig soort verlangen naar het verleden op een plaats waar al honderden jaren weinig veranderd is. 

De film stelt het concept van "nostalgie" ter discussie. Het is niet zo dat nostalgie tot stand komt door waanideeën, of dat het verleden niet zo geweldig was als het lijkt door een roze bril. In Nostalgia stelt men dat Napels toen en Napels nu nog steeds hetzelfde zijn. En dat voor Felice zijn zijn angsten en liefdes nooit echt verdwenen. 

Pierfrancesco Favino, die we onder andere kennen van Il Traditore, Gli anni più belli, Rush, World War Z en Angels & Demons, vertolkt op magistrale wijze de rol van Felice. De rol van Oreste, Felice’s beste vriend, wordt gespeeld door Tommaso Ragno. En Francesco Di Leva speelt Padre Luigi Rega. 

Nostalgia is een sterk, emotioneel verhaal, met schitterende acteerprestaties dat op een geweldige wijze gefilmd werd.

Ontdek hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: