Pacifiction: een fascinerende politieke thriller met een poëtisch randje - Actueel Cinema

   - 

Voor zijn achtste speelfilm vestigt de Spaanse regisseur Albert Serra zich in Frans-Polynesië. Hij levert een magistrale politieke thriller af onder leiding van de fantastische Benoît Magimel.

Het verhaal: 

Op het Frans-Polynesische eiland Tahiti is de Hoge Commissaris van de Republiek en Franse regeringsambtenaar DE ROLLER een berekenende man met onberispelijke manieren.

Zijn enigszins ruime opvatting van zijn rol brengt hem ertoe te navigeren tussen zowel het 'establishment' in het hoge segment als de louche gelegenheden waar hij zich onderhoudt met de plaatselijke bevolking. Vooral omdat er een hardnekkig gerucht de ronde doet: de waarneming van een onderzeeër waarvan de spookachtige aanwezigheid de terugkeer van de Franse kernproeven zou kunnen inluiden.

Een soort cinema waarvan we dachten dat deze verdwenen was
Bekroond met een César voor zijn optreden in "De son Vivant", zet Benoît Magimel zijn elan voort. De acteur is gewoon meesterlijk. Tegelijkertijd elegant, nonchalant en charmant, legt hij de toeschouwer het idee op dat niemand anders zijn personage had kunnen belichamen. Albert Serra keert terug naar een soort cinema waarvan we dachten dat deze verdwenen was, een cinema waar de tijd lijkt stil te staan. De regisseur observeert zijn personage en de wereld om hem heen, en sleept ons mee in een bizarre tropische traagheid. 

"Pacifiction" neemt ons mee naar een duister paradijs en toont ons het circus van het politieke leven op een eiland.

De film werd geselecteerd voor het filmfestival van Cannes. Daar werd Pacifiction enthousiast onthaald door critici. Sommigen noemden het zelfs een meesterwerk!

« Een prachtig meesterwerk. » Libération
« Een krachtige film, met een zeldzame cinematografische durf... » L’Humanité

"Pacifiction" speelt vanaf 11 januari in de bioscopen.

Bekijk hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop!

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Pacifiction

Pacifiction

Actie, Thriller  Regie: Albert Serra Met: Benoît Magimel, Sergi López, Pahoa Mahagafanau,... De film volgt het wedervaren van de Franse bureaucraat De Roller op een Frans-Polynesisch eiland. De man lult zich charmant door elk gesprek. Of hij nu locals paait of een schrijver ophemelt, De Roller profileert zich als een politicus pur sang die elk babbeltje als een krachtmeting of performance... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: