De acht bergen neemt je mee op een emotionele reis naar de adembenemende, ruwe Italiaanse Alpen - Actueel Cinema

   - 

Wat een prachtig Belgisch filmjaar hebben we al achter de rug. Van Ritueel van Hans Herbots en Zillion van Robin Pront tot Close van Lukas Dhondt, Rebel van Adil El Arbi & Bilall Fallah en nu... De acht bergen (Le Otto Montagne) van regisseurskoppel Charlotte Vandermeersch en Felix Van Groeningen.

De Acht Bergen vertelt het verhaal van Pietro en Bruno, een stadsjongen en een bergjongen, die vriendschap sluiten als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als Koninkrijk. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, trekt Pietro de wereld rond. Een tocht in eenzaamheid en liefde, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen tegen de achtergrond van de ongerepte natuur van de Italiaanse Alpen.

Het is een verhaal over de onvoorwaardelijke vriendschap tussen twee jongens doorheen de jaren en de zoektocht naar identiteit. Daarnaast toont De acht bergen hoe gebonden we zijn aan de fysieke en psychologische ruimtes van onze kindertijd en aan de tradities waarmee we  opgevoed zijn. 

Het verhaal werd verfilmd naar de bestseller roman "Le otto montagne" van Paolo Cognetti. De film zet het pure Italiaanse verhaal van Cognetti extra kracht bij en voegt een magistrale emotionele en visuele dimensie toe. De film wordt ons gepresenteerd in het formaat 4:3, er worden prachtige vintage kleuren gebruikt en er is effectief ook in de Italiaanse bergen gefilmd op wel 3000 meter hoogte. Vandermeersch en Van Groeningen zijn ook gaan wonen in Italië en hebben er Italiaans geleerd.

De acht bergen weet je te ontroeren, doet je nadenken en neemt je zo'n 147 minuten mee naar de ruwe, ongerepte natuur van de Italiaanse Alpen.

Ontdek hier de programmatie van De acht bergen in je dichtstbijzijnde bioscoop!

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Le Otto Montagne

De Acht Bergen

Drama  Regie: Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch Met: Alessandro Borghi, Luca Marinelli, Filippo Timi,... De Acht Bergen vertelt het verhaal van Pietro en Bruno, een stadsjongen en een bergjongen, die vriendschap sluiten als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als Koninkrijk. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, trekt Pietro de wereld rond. Een tocht in eenzaamheid en liefde, langs afkomst... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: