The Fabelmans: Steven Spielbergs ode aan cinema en familie - Actueel Cinema

   - 

Op 22 februari verschijnt de semi-autobiografische film “The Fabelmans” van Oscarwinnend regisseur Steven Spielberg in de Belgische bioscoopzalen! 

The Fabelmans is een film die eens te meer het eindeloze talent van Spielberg en het team rondom hem tentoonspreidt. In The Fabelmans etaleert Steven Spielberg zijn liefde voor films gebaseerd op zijn eigen kindertijd.

The Fabelmans van Steven Spielberg is een diep persoonlijk portret over de jonge Sammy Fabelmans, die opgroeit in het Arizona van na de Tweede Wereldoorlog.

Sammy Fabelman (Gabriel LaBelle) ontdekt op jonge leeftijd zijn passie voor film, tot grote vreugde van zijn creatieve moeder, Mitzi (viervoudig Academy Award® genomineerde Michelle Williams). Sammy's vader (Paul Dano; The Batman, There Will Be Blood) daarentegen ziet het meer als een hobby. In de loop der jaren legt Sammy de avonturen van zijn familie vast op beeld en ontwikkelt hij zich als regisseur van amateurfilms met zijn zussen en vrienden in de hoofdrol. Op zijn 16e ontdekt Sammy een hartverscheurende waarheid over zijn moeder die de familiedynamiek voorgoed verandert.

De film vormt een heerlijke combinatie van avontuur, emotie en een originele, rijke inhoud. Gabriel LaBelle zet de hoofdrol van Sammy op een geniale manier neer. De rol van huisvrouw Mitzi wordt krachtig gespeeld door Michelle Williams en Paul Dano vertolkt de rol van ingenieur Burt Fabelman.
The Fabelmans sleepte op het Toronto International Film Festival 2022 (TIFF) reeds de prijs voor Beste Film in de wacht.

The Fabelmans won dit jaar alvast 2 Golden Globes én sleepte alvast 7 Oscar-nominaties in de wacht!

Ontdek hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop!

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
The Fabelmans

The Fabelmans

Biografie, Drama  Regie: Steven Spielberg Met: Gabriel LaBelle, Paul Dano, Michelle Williams The Fabelmans van Steven Spielberg is een diep persoonlijk portret over de jonge Sammy Fabelmans, die opgroeit in het Arizona van na de Tweede Wereldoorlog. Sammy Fabelman (Gabriel LaBelle) ontdekt op jonge leeftijd zijn passie voor film, tot grote vreugde van zijn creatieve moeder, Mitzi (viervo... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: