'Rebel' van d'Adil et Bilall valt in de prijzen op Philadelphia Film Festival - Actueel Cinema

   - 

De Belgische productie 'Rebel' van Adil El Arbi en Bilall Fallah heeft de prijs voor Best Narrative Feature gewonnen op het Philadelphia Film Festival, maakte het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) bekend. De film ging in première in de Verenigde Staten in Philadelphia in het kader van het programma "Sight & Soundtrack". 'Rebel' draait sinds 5 oktober in de Belgische bioscopen. 

In de wedstrijdjury zaten filmjournalist Jean Yamoto, acteur Noha Segan ('Knives Out') en de voor een Emmy genomineerde redacteur Vera Drew ('Who is America'). Naast 'Rebel' behoorde ook de winnaar van het filmfestival van Cannes, 'Close' van Lukas Dhont, tot de speelfilms in de competitie.  "Rebel" vertelt het verhaal van Nassim, een 13-jarige Marokkaanse jongen, die na de dood van zijn vader op zoek is naar zijn eigen identiteit. Zijn moeder Leila probeert hem weg te houden van zijn oudere broer Karim, een plaatselijke drugsdealer en gangster. 

Het is de eerste speelfilm van het regisseursduo Adil en Bilall sinds 'Patser' (2018). Ondertussen zijn ze vooral actief geweest in Hollywood, met de regie van 'Bad Boys for Life' (2020) met Will Smith en Martin Lawrence, evenals twee afleveringen van de tv-serie 'Ms Marvel' (2022). (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Rebel

Rebel

Actie, Drama  Regie: Adil El Arbi & Billal Fallah Met: Amir El Arbi, Aboubakr Bensaihi, Lubnah Azabal,... Na de dood van zijn vader is Nassim, een 13-jarige Marokkaanse jongen uit Molenbeek, op zoek naar een identiteit. Zijn moeder Leila probeert hem angstvallig weg te houden van zijn oudere lokale gangster-broer Karim. Op deze jonge leeftijd moet Nassim beslissen hoe de rest van zijn leven eruit zal... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: