Danny Boyle regisseert dansadaptatie van 'The Matrix' - Actueel Cinema

   - 

De Brit Danny Boyle, bekend als de regisseur van '127 Hours', 'Slumdog Millionaire' en '28 Days Later', gaat een dansvoorstelling regisseren van de sf-cultfilm 'The Matrix'. Dat melden de Amerikaanse entertainmentsite Variety en verschillende Britse media. 

Het "Free Your Mind"-project combineert de hiphopchoreografie van honderden dansers met de nieuwste immersieve design en neemt het publiek mee op een spannende reis door 'The Matrix' naar een nieuwe wereld van mogelijkheden", aldus de logline. Michael 'Mikey J' Asante, met credits op zijn naam voor films als 'Street Dance 3D' en de Netflix-serie 'Top Boy' (een samenwerking met Brian Eno), tekent voor de muziek. Kenrick 'H2O' Sandy verzorgt de choreografie. De première is voorzien voor oktober volgend jaar in Factory International, een nieuwe kunstcentrum in Manchester. Het monumentale centrum, met een kostenplaatje van 186 miljoen pond (of iets meer dan 211 miljoen euro), zal het hele jaar door een interdisciplinaire kunstprogrammering aanbieden in een flexibel interieur dat in verschillende configuraties kan worden herschikt. 

'The Matrix', geregisseerd door de Wachowski's, kwam voor het eerst in de bioscopen uit in 1999 en leidde tot drie sequels. De meest recente, 'The Matrix Resurrection', kwam vorig jaar uit. Volgens de makers gaat de film, door de Wachowski's gemaakt toen zij nog allebei mannen waren, vooral over transseksualiteit.  Boyle, die een Oscar won voor 'Slumdog Millionaire', deed ook de regie van de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen 2012. Als onderdeel van die ceremonie regisseerde hij toen ook koningin Elizabeth II en Daniel Craig in een sketch die refereert naar James Bond. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: