Angelina Jolie roept op tot meer hulp voor slachtoffers overstroming Pakistan - Actueel Cinema

   - 
Angelina Jolie roept op tot meer hulp voor slachtoffers overstroming Pakistan

Hollywoodster Angelina Jolie zei dat de verwoestende overstromingen in Pakistan de wereld wakker moeten schudden over de gevolgen van de opwarming van de aarde en riep na een bezoek aan de slachtoffers op tot meer hulp. 

"Ik heb nog nooit zoiets gezien", zei Angelina Jolie, gezant van de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de VN (UNHCR). De Amerikaanse actrice had Pakistan al bezocht na twee eerdere natuurrampen: de dodelijke aardbeving in 2005 en de enorme overstromingen van 2010. De laatste overstromingen, veroorzaakt door zware moessonregens, waarvan de intensiteit is toegenomen door de opwarming van de aarde, hebben volgens deskundigen een derde van Pakistan bedekt en sinds juni bijna 1600 mensen gedood. Meer dan zeven miljoen mensen zijn ontheemd, velen leven in geïmproviseerde kampen zonder bescherming tegen muggen en met een gebrek aan schoon water en sanitaire voorzieningen. "Ik sta volledig achter u als het erom gaat de internationale gemeenschap aan te sporen meer te doen (...)

Dit is een echte wake-up call voor de wereld over waar we staan met betrekking tot de opwarming van de aarde", voegde Jolie eraan toe tijdens een bijeenkomst met civiele en militaire functionarissen in Islamabad. "Klimaatverandering is niet alleen echt, het gaat niet alleen gebeuren, het is er al volop", voegde ze eraan toe. (Belga / Belga)

© Tinseltown / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: