'Top Gun: Maverick' en 'Jurassic World Dominion' lokken bioscoopbezoekers terug - Actueel Cinema

   - 

De bioscopen van Kinepolis hebben in de eerste helft van dit jaar in totaal 13,7 miljoen bezoekers over de vloer gekregen. Dat is vijf keer meer dan in de eerste helft van vorig jaar, maar wel nog altijd minder dan in dezelfde periode van het precoronajaar 2019. Dat heeft de onderneming deze ochtend meegedeeld. Het succes is onder meer te danken aan kaskrakers als 'Top Gun: Maverick', 'Jurassic World Dominion' en 'Elvis'. 

Met 13,7 miljoen bezoekers haalt de bioscoopketen uiteindelijk 77,2 procent van het bezoekersaantal dat in de eerste zes maanden van 2019 werd opgetekend.  In het eerste kwartaal van 2022 waren in heel wat landen nog COVID-19-maatregelen van kracht. Zo waren de Nederlandse en een deel van de Canadese bioscopen nog gesloten tot eind januari. In het tweede kwartaal waren er geen maatregelen meer. In de maand juni lag het aantal bezoekers zelfs 7 procent hoger dan in juni 2019, onder meer dankzij films als 'Top Gun: Maverick', 'Jurassic World Dominion' en 'Elvis'.

"Blockbusters hebben een belangrijk aandeel in het herstel van het bioscoopbezoek", zo reageert Eddy Duquenne, de CEO van Kinepolis Group, in een persbericht op de halfjaarresultaten. "We verwachten dat ook middelgrote en lokale films de komende maanden zullen aanknopen bij hun volle potentieel." (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: