Decision to Leave: Na Oldboy en The Handmaiden keert Park Chan-Wook terug naar de mythe van de femme fatale in een geweldige romantische thriller. - Actueel Cinema

   - 
Decision to Leave: Na Oldboy en The Handmaiden keert Park Chan-Wook terug naar de mythe van de femme fatale in een geweldige romantische thriller.

Sinds Joint Security Area in 2000, de eerste film waarin de twee delen van Korea niet als vijanden werden voorgesteld, vestigde Park Chan-Wook zich als een toonaangevend regisseur en een groot liefhebber van onverwachte, zelfs transgressieve scenario's. Het was zijn zeer persoonlijke en gewelddadige bewerking van de Japanse manga Oldboy in 2003, winnaar van de Grand Prix op het 57e Filmfestival van Cannes, die hem bekend maakte op het internationale toneel. In 2016 verraste hij de filmwereld opnieuw met The Handmaiden, een nauwgezet historisch (en erotisch) fresco gekoppeld aan een slinkse criminele plot.

Decision to Leave is een terugkeer naar de hedendaagse tijd voor Park Chan-Wook's cinema. Deze keer verkent de Zuid-Koreaan graag het concept van de romantiek. Een man sterft terwijl hij van een berg valt. Zijn weduwe, hoewel vrijgesproken door een solide alibi, wordt ervan verdacht hem te hebben geduwd. De politie-inspecteur die belast is met het onderzoek is geïntrigeerd maar ook verleid door deze mysterieuze vrouw. Zijzelf lijkt aangetrokken tot de politieman. Maar is het ontluikende liefde of goed doordachte manipulatie? Op deze eenvoudige basis neemt Park Chan-Wook de kijker mee door een sensueel, sentimenteel en complex labyrint. Humor, die vaak absurd is, is zeker ook aanwezig. "Met Decision to Leave wilde ik een film maken die de kijker zou verleiden en boeien op een geleidelijke en bijna onmerkbare manier", vertelde de regisseur aan de pers, waarbij hij zijn aantrekkingskracht voor transgressie en geweld achterwege liet en in plaats daarvan, op zijn eigen manier, hulde bracht aan een van zijn meesters: Alfred Hitchcock.

Park Chan-Wook heeft niet alleen van de “Master of Suspense” zijn interesse voor mysterieuze vrouwen en intriges overgenomen. Net als Hitchcock besteedt hij ook veel aandacht aan de esthetiek, het ritme en de montage van zijn films. Bekroond met de Prix de la Mise en Scène in Cannes, is Decision To Leave niet alleen een aangrijpende en sentimentele thriller, het is ook een lust voor het oog, nu al beschouwd als een van de best gefotografeerde films van de afgelopen jaren. Na het succes van "Parasite" in 2019 (Palme d'Or in Cannes en Oscar voor Beste Film) en "Squid Game" in 2021 (de serie die alle kijkcijferrecords op Netflix brak), zal de Koreaanse cinema het jaar 2022 zeer zeker opnieuw markeren met deze originele en fascinerende film, die reist tussen zee en berg, stad en platteland, heden en verleden, zachtheid en spanning.

In the mood for love.

And, maybe, murder.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Danny Boyle regisseert dansadaptatie van 'The Matrix' - Actueel
Actueel

Danny Boyle regisseert dansadaptatie van 'The Matrix'

De Brit Danny Boyle, bekend als de regisseur van '127 Hours', 'Slumdog Millionaire' en '28 Days Later', gaat een dansvoorstelling regisseren van de sf-cultfilm 'The Matrix'. Dat melden de Amerikaanse entertainmentsite Variety en verschillende Britse media. Verder lezen...
Decision to Leave

Decision to Leave

Politie, Drama  Regie: Park Chan-Wook Met: Tang Wei, Go Kyung-Pyo, Park Hae-il, Yong-woo Park Een ijverige detective (Park Hye-Il) onderzoekt een mogelijke moord. De weduwe van de vermoorde man is hoofdverdachte in de zaak, voor wij hij romantische gevoelens krijgt.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: