Vlaamse chef fotografie Ruben Impens mag toetreden tot organisatie achter Oscars - Actueel Cinema

   - 

Ruben Impens, een Vlaamse director of photography (D.O.P.), is uitgenodigd om toe te treden tot de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisatie achter de Oscars. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) vandaag. 

De Academy nodigt jaarlijks een selecte groep filmprofessionals uit om lid te worden. De organisatie kiest telkens voor mensen die zich hebben onderscheiden voor hun bijdrage aan de filmwereld. Impens is dit jaar bij de tien chefs fotografie die deze eer te beurt valt.

Impens werkte onder meer mee aan "The Broken Circle Breakdown", die genomineerd was voor een Oscar, "Titane" dat in 2021 in Cannes een Gouden Palm won en "De acht bergen" ("Le otto montagne") waarmee Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch dit jaar de Prijs van de Jury op het festival van Cannes wonnen. 

In het verleden werden regisseurs Felix van Groeningen, Dominique Deruddere, Michaël Roskam, Stijn Coninx, Emma de Swaef, Sahim Omar Kalifa, chef fotografie Jo Willems en monteur Nico Leunen al uitgenodigd door de Academy om lid te worden. De Academy of Motion Picture Arts and Sciences houdt bij de selectie rekening met gelijkheid en vertegenwoordiging. Zo bestaat de groep van 397 leden dit jaar voor 44 procent uit vrouwen, 37 procent behoort tot ondervertegenwoordigde gemeenschappen en 50 procent is afkomstig uit 53 landen en gebieden buiten de Verenigde Staten. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: