Franse acteur Jean-Louis Trintignant overleden - Actueel Cinema

   - 

De Franse acteur Jean-Louis Trintignant is vandaag overleden op 91-jarige leeftijd. Omringd door vrienden en familie is hij in zijn huis in het Franse departement Gard gestorven, zo heeft zijn echtgenote Mariane Hoepfner Trintignant gemeld aan het Franse persagentschap AFP. 

Als bedrogen echtgenoot in Roger Vadims "Et Dieu... créa la femme" uit 1956, aan de zijde van Brigitte Bardot, vergaarde Trintignant bekendheid. Maar het was de rol van autocoureur in "Un homme et une femme" van Claude Lelouch uit 1966 die hem internationale roem bezorgde.

Een van zijn laatste wapenfeiten was de rol van de gepensioneerde muziekleerkracht in Michael Hanekes "Amour" uit 2012.  Die rol leverde hem een César voor beste acteur op. Eerder won hij de Zilveren Beer voor beste acteur ("L'Homme qui ment" van Alain Robbe-Grillet uit 1968) op het Filmfestival van Berlijn en de prijs voor beste acteur op het Filmfestival van Cannes ("Z" van Costa-Gavras uit 1969). (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: